Share:

Kennis & Innovatie

Innovatie

De Duurzaamheidsfabriek is een podium voor innovatie en sluit aam bij de ambities van de gemeente en het onderwijs, bij de veranderde economie, bij de technologische vooruitgang en bij de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Over vijf jaar zie ik de Duurzaamheidsfabriek hetzelfde als nu. Als een podium voor innovatie en vernieuwing en als een plek waar het bedrijfsleven en onderwijs nauw samenwerken. Het zou een mooi gevolg zijn als er op termijn in de regio startende bedrijfjes uit voortkomen. Dat zou een nastrevenswaardig resultaat zijn, want zoiets is het ultieme bewijs van waar innovatieve participatie toe an leiden. Zeker in de nieuwe werkelijkheid is samenwerking belangrijker dan ooit. Door open te staan voor elkaars ideeen, kennis te delen en krachten te bundelen maken we de regionale arbeidsmarkt een stuk sterker.

Peter Vrancken – voorzitter college van bestuur da Vinci College

Share:

LeXlab

Het LeXlab is een innovatielab op de vierde verdieping van de Duurzaamheidsfabriek

> Lees meer

Centra voor Innovatief Vakmanschap

De Duurzaamheidsfabriek is thuisbasis van 3 Centra voor Innovatief Vakmanschap

> Lees meer

 

TIMA – Toegepaste Innovaties voor Maritieme Automatisering

Scheepswerf Slob, De Waal, Valk Welding en het Da Vinci College werken binnen TIMA aan innovaties in de automatisering van snij- en laswerkzaamheden in de scheepsbouw door de inzet van lasrobots.

> Lees meer

 

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry