Share:

Projecten

AD-projecten

Een dag per week werken hbo-studenten van de Hogeschool Rotterdam in het kader van hun Associate Degree-opleiding engineering in de Duurzaamheidsfabriek aan opdrachten van bedrijven. Dat doen ze samen met medewerkers van die bedrijven én mbo-studenten van het Da Vinci College. De projectteams maken elke donderdag gebruik van de Duurzaamheidsfabriek, waar ze samen hun ideeën uitwerken en gebruik maken van de nodige (productie)middelen en (ontwerp)ruimtes.

Het is een echte ‘win-win’-situatie: de resultaten van de projecten zijn voor en ván het bedrijfsleven, de studenten leren in de praktijk en leggen contacten met potentiële stagebedrijven en werkgevers.

Deze projecten zijn ingebed in het curriculum van de opleidingen en worden daarom gefinancierd door de betrokken onderwijsinstellingen. De projecten duren in principe 5 maanden, maar kunnen ook verlengd worden. Een nieuwe groep studenten bouwt dan voort op de resultaten uit de voorafgaande periode. De projecten starten ieder jaar in september en februari.

Heb je een interessante opdracht voor de studenten? Neem dan contact op met Timon Jongkind.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry