Share:

Projecten

Projecten

Innovatie is een kwestie van slim inspelen op kansen en veranderende behoeften. Dat zie je terug in onze projecten. Soms nemen wij het initiatief, meestal helpen we bedrijven bij het opstarten, managen en opschalen van hun innovatieprojecten.

Wil je een project starten, deelnemen aan een project of ben je bijvoorbeeld op zoek naar de juiste (onderwijs)partners of financiering? Neem dan vooral contact op!

Share:

Learner Centered Advanced Manufacturing Platform (LCAMP)

Bedrijven in de maakindustrie maken steeds meer gebruik van innovatieve technologie om hun producten of processen te verbeteren.

>Lees meer

EXAM 4.0

Om de banen van nu en morgen te kunnen invullen, is het belangrijk dat het beroepsonderwijs mee gaat in die ontwikkelingen.

> Lees meer

Lasrobot kleine series

Echt succesvol innoveren met lasrobots, is een kwestie van het op de juiste manier invullen van de randvoorwaarden.

> Lees meer

AD-projecten

Een dag per week werken hbo-studenten in het kader van hun Associate Degree-opleiding in de Duurzaamheidsfabriek aan opdrachten van bedrijven.

> Lees meer

Dare2Cross | Let’s tech care

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen, zoals vergrijzing, een veranderende zorgvraag, stijgende kosten en hogere werkdruk voor het zorgpersoneel. 

> Lees meer

TechnoHub

In het programma Technohub Smart Metrology & Manufacturing bundelen verschillende toonaangevende regionale bedrijven en onderwijsinstelllingen en de Duurzaamheidsfabriek kennis op het gebied van big data, digitalisering, cobotisering en virtualisering.

> Lees meer

SMITZH-project VIREN

In het VIREN-project wordt een toolbox (‘configurator’) ontwikkeld waarmee maakbedrijven hun systeeminnovaties eenvoudiger kunnen vormgeven én automatisch laten produceren.

OI4 Demonstrator

Op het Flow Center of Excellence in de Duurzaamheidsfabriek is een OI4 Demonstrator gerealiseerd. Met deze Demonstrator wil een groot consortium van internationale partners een impuls geven aan een betere interoperabiliteit in de industrie. 

> Lees meer

TIMA

Om zijn internationale concurrentiepositie te verbeteren, moet de Nederlandse maritieme maakindustrie schepen en scheepsonderdelen sneller, beter en duurzamer produceren. In EFRO-project TIMA zijn in dat kader succesvolle innovaties gerealiseerd op het gebied van de inzet van robotica bij de productie van enkelstuks maatwerk.

> Lees meer

© Copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry