Share:

Innoveren en een leven lang ontwikkelen

Innoveren en een leven lang ontwikkelen

Dé plek voor duurzame innovatie

De Duurzaamheidsfabriek is de plek waar bedrijven – van startups tot wereldspelers – hun innovaties een stap verder kunnen brengen. Van innovatiebegeleiding tot prototype bouw of de eerste stappen naar productie. In onze innovatieve fabriek en de bijbehorende maakhallen zijn diverse productie- en bedrijfsruimtes te huur en een groot aantal faciliteiten beschikbaar – van watersnijders tot 3D-printers en lasrobots. Via het aanwezige onderwijs is er toegang tot een breed spectrum aan kennis en kunnen studenten waar mogelijk ingezet worden bij de uitvoering.

Ontmoeten en kennisdelen

De Duurzaamheidsfabriek maakt deel uit van een groot innovatienetwerk, waardoor we kansrijke projecten effectief kunnen toeleiden naar financiering, kunnen begeleiden bij doorontwikkeling en opschaling en de juiste verbindingen kunnen leggen. De bovenste, vierde verdieping van de Duurzaamheidsfabriek is bovendien ingericht voor overleg, vergaderingen, trainingen en events. Gearrangeerde én toevallige ontmoetingen in de Duurzaamheidsfabriek leiden regelmatig tot vernieuwende inzichten, projecten en producten.

Structurele ‘triple helix’ verbinding

De Duurzaamheidsfabriek is opgezet als initiatief van de coöperatie Leerpark, een publiek-private samenwerking van de gemeente Dordrecht en het ROC Da Vinci College, met als doel om innovatie te stimuleren, om een hybride leeromgeving te bieden voor studenten, het beroepsonderwijs te versterken en vorm te geven aan technologiepromotie. De fabriek is geopend in 2013 en heeft een focus op de (maritieme) maakindustrie, de energietransitie en smart technology; onderwerpen die ook nauw aansluiten bij de strategische thema’s van de regio. Een groot deel van de infrastructuur en voorzieningen in de fabriek zijn eigendom van het regionale bedrijfsleven, dat hiermee ook een actieve rol heeft in de ontwikkeling van het onderwijs.

Share:

Visie

Ontwikkelen van mensen  in duurzame technologie met focus op leven lang leren

> lees meer

Profiel

Duurzame technologie met als focus de maritieme maaksector en energiesector

> lees meer

Doelstellingen

Doelstellingen Duurzaamheidsfabriek afgeleid van visie

> lees meer

Organisatie

Informatie over de organisatiestructuur van de Duurzaamheidsfabriek

> lees meer

Het gebouw

Ontworpen door Thomas Rau, leerobject, duurzaam en icoonproject

> lees meer

Partners

De Duurzaamheidsfabriek heeft een nauwe samenwerking met al haar partners

> lees meer

Downloads

Download logo, brochures, HR fotomateriaal, et cetera

> lees meer

© Copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry