Share:

Nieuws

Young Professionals duiken in de wereld van cyber security

Waarom hebben bedrijven wel een BHV’er voor fysieke ongelukken, maar niet voor cyberaanvallen? Dat vroeg het winnende team van de CyberDay zich af. Young Professionals uit de Drechtsteden en IT-studenten van het Da Vinci College verzamelden zich op dinsdag 22 september in de Duurzaamheidsfabriek. Zij gingen aan de slag met de challenge: Hoe kunnen we de menselijke factor beperken bij cyberdreigingen?

Het Cyber Netwerk Drechtsteden (CND) heeft als doel bedrijven bewust te maken van de risico’s van digitalisering en cyberbedreigingen. Technische oplossingen zijn er wel, maar het gaat vaak mis bij de mens. Steven Verkaart en Nick Bijmoer van Hoek en Blok IT lieten dit op CyberDay zien tijdens een hackdemo. Hans Quivooij, CISO Damen Shipyards, vertelde over zijn ervaringen in het bedrijf. Timon Jongkind en Frits Silano lieten zien hoe de IT professionals van de toekomst in de Duurzaamheidsfabriek worden opgeleid en Sjoerd Zoeteman, psychologie docent HBO Drechtsteden, gaf een softskilltraining. Hebben persoonlijkheden effect op cyber secure gedrag? Jazeker!

Daarna was het aan de jonge professionals om met vernieuwende oplossingen te komen. Drie teams gingen aan de slag. De ideeën? Een regionale campagne, cyber ambassadeurs en geen maandelijkse brandoefeningen, maar cyberoefeningen. Stuk voor stuk ideeën waar het Cyber Netwerk Drechtsteden mee verder kan. De driekoppige jury, bestaande uit Hans Quivooij, Wico van Helden, initiatiefnemer CND, en Jessica van den Bosch, directeur HBO Drechtsteden, koos uiteindelijk het winnende plan.

Van Helden: ‘Ik ben onder de indruk van de concreetheid en uitvoerbaarheid van de plannen. De teams maakten bij de jury gelijk veel ideeën voor het vervolg los. We gaan zeker aan de slag met de uitkomsten. Ik verwacht dat dit een combinatie van de ideeën zal zijn.’ Kortom: een succesvolle dag.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry