Share:

Nieuws

Young Professionals Drechtsteden zetten zich in voor meer instroom in techniek

Op woensdag 22 maart van 10:00 – 16:30 uur, tijdens de DCYP Brainday worden de regionale Young Professionals door Smart Delta Drechtsteden uitgedaagd om innovatieve manieren te bedenken om jongeren te enthousiasmeren voor een technisch beroep.

Om de instroom in techniek te stimuleren is het cruciaal om jongeren hier zo vroeg mogelijk mee in aanraking te brengen. Maar hoe inspireren en enthousiasmeren we ze om daadwerkelijk te kiezen voor techniek? Een uitdaging waar de regio de hulp bij vraagt van de Young Professionals Drechtsteden die zelf werkzaam zijn bij de verschillende techbedrijven in de regio.

Tijdens de challenge in de Duurzaamheidsfabriek krijgen de deelnemers eerst een inspiratieworkshop over generatie Z (geboren na 2000). Daarbij gaat het vooral over het actief inspelen op de motieven en drijfveren van deze jongeren. Met deze nieuw verworven kennis gaan ze vervolgens met andere Young Professionals aan de slag om manieren om scholieren uit de Drechtsteden te enthousiasmeren voor een technische studie en ze ook kennis te laten maken met de mogelijkheden die deze regio te bieden heeft op het gebied van technische beroepen.

Drecht Cities Young Professionals – DCYP afgekort – is hét programma voor jonge werkenden in de Drechtsteden, geïnitieerd door de Economic Development Board en regionale bedrijven. Het doel is jong talent aantrekken en behouden voor de regio en haar bedrijven. Meer informatie via www.dcyp.nl of neem contact op met leandra@dealdrechtcities.nl.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry