Share:

Nieuws

Whitepaper over de OI4 Demonstrator voor de procesindustrie

Bedrijven in de producerende industrieën zijn ervan doordrongen dat een betere interoperabiliteit randvoorwaardelijk is om de hoge verwachtingen van Industrie 4.0 blijvend waar te maken. In dat kader heeft een groot consortium van internationale partners de handen ineen geslagen om een OI4 Demonstrator te ontwikkelen. Deze is gerealiseerd op het Flow Center of Excellence in e Duurzaamheidsfabriek. Onlangs verscheen een whitepaper over het project.

Betere interoperabiliteit in Industry 4.0
De OI4 Demonstrator is bedoeld om de Open Industry 4.0 Alliance Development Guidelines te valideren en daarmee de haalbaarheid aantonen van een betere interoperabiliteit in de industrie. Daarnaast demonstreert de opstelling hoe apparaatgegevens, diagnostiek en prognoses effectief en efficiënt kunnen worden gecommuniceerd via de informatiepiramide.

Mogelijkheden verkennen
De Demonstrator laat, door de koppeling met het Flow Center, het OI4-concept zien in een ‘real world’ procesinstallatie. Het platform wordt gebruikt voor speciale demo’s en voor andere vormen van kennisdeling. Een groot aantal bedrijven en ontwikkelaars van producten en diensten voor de industrie hebben al interesse getoond in de Demonstrator. Daarbij is bijvoorbeeld gekeken of hij kan worden ingezet voor aanval/intrusie detectie in industriële netwerken. Ook is er een verkenning gedaan van de mogelijkheden tot data ontsluiting in ‘brown fields’ op basis van de Open Edge Computing publicatie van de Open Industry 4.0 Alliance. Een ander bedrijf heeft gekeken of het op een gelijkaardige manier als in de OI4 Demonstrator zijn kritieke assets zou kunnen monitoren om uitval/verstoring te voorkomen en efficiëntie te verhogen.

Het initiatief voor de OI4 Demonstrator voor de procesindustrie kwam van Jules Oudmans, lid van de OI4 Alliantie en directeur van UReason: “Het Flow Centre of Excellence in de Duurzaamheidsfabriek biedt een uitstekende, branchegerichte testfaciliteit die de praktijktoepassingen nauwkeurig nabootst in termen van gebruikte hardware, communicatieprotocollen en besturingssystemen.”

Whitepaper
Ben je geïnteresseerd in de technische details van het project? Lees dan hier de whitepaper.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry