Share:

Nieuws

Waterproof – de unieke kracht van de Drechtsteden

Exact 600 jaar na de verwoestende Elisabethsvloed, lanceerde uitgeverij Trichis Publishing op 18 november het boek “Waterproof – Van vechten naar furore – De unieke kracht van de Drechtsteden”. Het boek bestaat uit verhalen van en over bedrijven en andere unieke kenmerken van de regio. Rode draad in het boek is het leven en werken in een door water beheerste regio. Het is een prachtig koffietafelboek geworden met – natuurlijk – ook het verhaal van de Duurzaamheidsfabriek.

De verhalen in het boek, die worden opgeluisterd met prachtige fotografie, zijn verdeeld over verschillende thema’s: Deltatechnologie, Scheepsbouw, (Maritieme) innovatie, Waterstof & logistiek, Iconen, Superjachtbouw, Talent en Veiligheid in de toekomst. Het is mooi om te zien dat ‘talent’ weliswaar een apart hoofdstuk heeft, maar dat het ‘human capital’ van de regio een belangrijk terugkerend element is in veel van de verhalen.

Al met al een heerlijk boek voor iedereen die een band heeft met de Drechtsteden en/of die meer wil weten over de bijzondere geschiedenis en dynamiek in deze regio die het niet snel van de daken zal schreeuwen, maar innovatie onmiskenbaar in zijn DNA heeft.

Meer informatie

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry