Valk Welding biedt al zijn medewerkers basiscursus lassenbanner

Share:

Nieuws

Valk Welding biedt al zijn medewerkers basiscursus lassen

Valk Welding ontwikkelt en bouwt kant-en-klare lasrobotsystemen en investeert daarbij actief in talent. Dat uit zich onder meer in een sterke verbinding met het beroepsonderwijs, via projecten en stages. Maar het innovatieve familiebedrijf uit Alblasserdam gaat verder! In het streven naar een sterke connectie in de gehele keten (‘The Strong Connection’), biedt Valk Welding een basiscursus lassen aan alle medewerkers.

Binding met het bedrijf en zijn product

Van inkopers tot schoonmakers, op zes opeenvolgende dinsdagavonden komen ze in groepjes van zes naar het Leerpark. Daar krijgen ze eerst een maaltijd aangeboden, waarna ze zich in hun beschermende kleding hijsen. In de maakhallen van de Duurzaamheidsfabriek gaan ze vervolgens aan de slag met hun eigen werkstukjes. Natuurlijk is het mooi als de ‘vonk daarbij overslaat’ en iemand zich na de basiscursus verder wil bekwamen. Er zijn immers grote tekorten aan lassers in de Nederlandse maakindustrie. Maar de basiscursus is daar niet primair op gericht. De inzet van Valk Welding is om alle medewerkers meer feeling te laten krijgen met de producten en diensten waarmee het bedrijf groot is geworden. Betrokken medewerkers zijn bovendien een belangrijke voorwaarde voor een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. De eerste drie groepen hebben de cursus inmiddels met succes afgerond.

Interesse in trainingen/opleidingen op het gebied van lassen? Of wilt je een vergelijkbaar traject opstarten in je eigen organisatie? Neem contact op met Nicolette Visser via npevisser@duurzaamheidsfabriek.nl

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry