Share:

Nieuws

Tussentijdse presentaties project Pakjesboot

Op woensdag 24 november deden studenten van het Career Boost project ‘Pakjesboot’ in de Duurzaamheidsfabriek hun tussentijdse verslag aan hun opdrachtgever. Binnen dit project werken studenten van meerdere mbo- en hbo-studies samen aan de vraag hoe de Dordtse binnenstad bevoorraad kan worden met autonoom varende bootjes. Door via studenten al deze expertises samen te brengen kunnen alle facetten van de opdracht worden onderzocht. Van de technische kant, tot de bedrijfskundige kant, en alles wat daartussen ligt Na de start in september zijn studenten met diverse deelopdrachten aan de slag gegaan, waarvan nu het eerste resultaat werd gepresenteerd aan opdrachtgever Maurice van der Meche van TransX.

Sinds de start van het project ziet hij mooie dingen gebeuren. ‘Studenten krijgen de deur vaak makkelijker open’, vertelt Van der Meche. Daarmee krijgen studenten partijen vaker mee om na te denken over distributie via water. ‘En het imago en het beeld dat jullie hierbij neerzetten groeit met de maand. Als we die stappen blijven zetten, dan kan hier iets moois uit ontstaan. Ik hoop dat de mbo- en hbo-studenten samen die vibe vast blijven houden’.

Kim van Eijck van Career Boost onderstreept daarnaast nog waarom het zo belangrijk is dat het project op deze manier wordt vormgegeven: ‘Hiermee kunnen studenten niet alleen gaan werken aan een mooi maatschappelijk project, maar werken zij ook nog eens samen met mensen uit verschillende disciplines. Net als hoe je later als je aan het werk bent ook zult samenwerken op de werkvloer’.

Career Boost komt voort uit het samenwerkingsverband Hoger Onderwijs Drechtsteden. Voor meer informatie kun je terecht op www.career-boost.nl of hogeronderwijsdrechtsteden.nl.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry