Share:

Nieuws

TechnoHubDag & workshops Systeemdenken en Design Thinking

Er gebeuren steeds meer mooie dingen in de TechnoHub! Ben jij al op de hoogte van de aankomende events? We delen hier in het kort graag het laatste overzicht. Meer informatie over de TechnoHub, de TechnoHubDag op 20 april en de aankomende workshops Systeemdenken en Design thinking vind je op de gloednieuwe website van het programma: www.technohub-smartdelta.nl

TechnoHubDag
Op 20 april organiseren de partners van de TechnoHub Smart Metrology & Manufacturing een TechnoHubDag. Geen ‘hoog over’ verhalen, maar concrete showcases, verrassende invalshoeken en toonaangevende bedrijven die je graag meenemen in hun expertise. Inspirerend en leerzaam, met ook ruim gelegenheid voor netwerken. Want samen breng je ideeën verder. De TechnoHubDag is een ‘must go’ voor bedrijven die:

  • uitdagingen hebben in de automatisering en digitalisering van hun processen en producten.
  • hun medewerkers slimmer willen maken in het werk dat ze doen
  • geïnspireerd willen raken door goede voorbeelden van slim meten en slim maken.

De TechnoHubDag vindt plaats op woensdag 20 april in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Zet ‘m in de agenda of meld je aan om op de hoogte te blijven van het programma:

Aanmelden

Workshop Systeemdenken
Binnen diverse wetenschappelijke disciplines gaat men uit van het idee van systemen. Systeemdenken zie je onder andere terug in de techniek, de bedrijfskunde en de neurowetenschappen. Het systeemdenken verbindt als het ware deze disciplines met elkaar. Tijdens de workshop maak je kennis met de belangrijkste begrippen uit het systeemdenken. Je gaat na hoe die begrippen terugkomen binnen jouw vakgebied en in andere disciplines. Vervolgens ga je aan de slag met een aantal technieken.

Het systeemdenken benadrukt het interdisciplinair werken. Door het combineren van kennis uit verschillende vakgebieden ontstaan nieuwe inzichten. Dat betekent dat de diversiteit van de deelnemers omarmd wordt. De workshop staat dus open voor deelnemers met o.a. technische, bedrijfskundige of onderwijskundige achtergrond.

De workshop vindt plaats op vrijdag 22 april in het Drechtsteden Ondernemerscentrum (DOC).

Meer info en aanmelden

Workshop Design Thinking
Mensen zijn gewend om in patronen te denken en aannames te doen. En daarbij ziet de individu alleen het grotere geheel niet. Design Thinking is een iteratief proces dat ingezet wordt om complexe problemen op te lossen. De gebruiker met zijn of haar behoeftes staat daarbij centraal.

Tijdens de workshop maak je kennis met de 5 verschillende fases van Design Thinking en gaan we concreet aan de slag met een vraagstuk voor TechnoHub. In dit vraagstuk gaan we het stakeholderveld en de gebruikers van Techno Hub onderzoeken met behulp van LEGO® SERIOUS PLAY®.  

Voor wie?
Managers/directeuren die enerzijds meer willen weten over creatieve manieren om met verandervraagstukken om te gaan in de organisatie. Anderzijds zien dat de Techno Hub waarde toe kan voegen aan het bedrijf en daardoor nieuwsgierig zijn om te bouwen aan een gezamenlijk inzicht hierop.

De workshop vindt plaats op vrijdag 13 mei in het I_lab in Gorinchem.

Meer info en aanmelden 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry