Share:

Nieuws

Technohub Executive Digital Twin Breakfast

Op vrijdag 5 november en dinsdag 9 november was de Duurzaamheidsfabriek al vroeg open voor het Technohub Executive Digital Twin Breakfast. Tijdens deze ontbijtsessies, die werden geleid door Technohub-partner Systems Navigator, stond de toepassing van een Digital Twin als mogelijkheid om je processen en producten te verbeteren centraal. De deelnemers, voornamelijk uit de proces- en metaalsector, namen deel om te horen hoe deze techniek hen kan helpen om bijvoorbeeld productieschema’s te optimaliseren en capaciteit beter te benutten.

Waardevol in complexe productieomgevingen
Rienk Bijlsma van Systems Navigator gaf naast een stukje theoretische achtergrond een inkijkje in een aantal praktijkvoorbeelden. Door deze voorbeelden kregen de deelnemers een goed beeld van de mogelijkheden die het inzetten van een Digital Twin kan bieden. Deze voordelen gelden eigenlijk voor ieder productiesysteem, maar zijn vooral duidelijk zichtbaar voor de food-, proces- & metaalsector. Deze sectoren kenmerken zich namelijk door complexe productieomgevingen met een groot aantal verschillende onderdelen. Aan het eind van de sessie was er gelegenheid om in te gaan op de specifieke casussen van de deelnemers.

Meer weten over Digital Twinning?
Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van Digital Twins en hoe deze u kunnen helpen bij de uitdagingen in uw productieproces? De experts binnen het netwerk van de Technohub gaan graag (vrijblijvend) met uw uitdagingen aan de slag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met innovatiemanager Timon Jongkind.

De volgende activiteit binnen de TechnoHub Smart Metrology & Manufacturing is de online workshop Data Exploration and Analytics op 3 december van 11:00 – 12:30 uur.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry