Meesterplan robotica

Share:

Nieuws

Samenwerking tussen VO en MBO in Meesterproef Robotica!

Samen met het Insula College locatie Koningstraat en Monta organiseerde het Da Vinci College de afgelopen 6 weken de Meesterproef Robotica. De meesterproef is als onderwijsvorm ontwikkeld voor de Praktijkgerichte Programma’s voor mavo leerlingen. Vierdejaars techniekleerlingen van het Insula College stonden samen met 8 studenten Engineering en Mechatronica van het Da Vinci College klaar om de oplossing van het vraagstuk van Monta te presenteren en demonstreren voor de mavo-leerlingen. Door de samenwerking tussen het MBO en het voortgezet onderwijs, kunnen de leerlingen al vroeg kennismaken met beroepen als Engineering en Mechatronica. Zoals in het filmpje te zien is, was het een succesvol evenement.

Vanuit de Duurzaamheidsfabriek ondersteunen we Da Vinci College en de VO scholen in de regio met het uitvoeren van de Praktijkgerichte programma’s.

De ingrediënten?

  • Wij zorgen voor een levensechte opdracht van het bedrijfsleven.
  • Leerlingen kunnen zich door de echte opdrachten goed oriënteren op het werkveld en hun vervolgopleiding
  • VO leerlingen en MBO studenten werken samen, zo kunnen de MBO studenten hun leidinggevende vaardigheden verder ontwikkelen.

Het aankomende schooljaar gaan we de activiteit opschalen en uitbreiden. We gaan dan in 4 richtingen “Meesterproeven” aanbieden en voor 6 VO scholen uit de regio. Wil jij volgend schooljaar ook mee doen? Neem contact op met Michel Pipping via mpipping@duurzaamheidsfabriek.nl

Bekijk hier de video.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry