Share:

Nieuws

Robotica en 3D-printen op 25e editie Wantijpop

Robotica en 3D-printen op 25e editie Wantijpop
Tussen de bomen van het Wantijpark genoten bezoekers van Wantijpop op zaterdag 19 juni van optredens van artiesten als Snelle, Scotch, Son Mieux. In de ‘Kindertuin van Koning Eik’ konden kinderen meedoen aan verschillende activiteiten, waaronder Robotica en 3D-Doodlen van het Lexlab_.

Fantasie tot leven brengen
In een weide waar normaal geiten staan te grazen, stonden nu een 3D-printer te printen en reden er robots rond. In de doorlopende workshop Doodle 3D lieten kinderen hun fantasieën door middel van de 3D tekenpen tot leven komen. Verspreid over de middag hebben honderden deelnemers kunnen ervaren dat je zo bijna alles kan printen; van naamplaatjes tot brillen en van hartjes tot krokodillen. En niet alleen de kinderen waren gefascineerd door de mogelijkheden van deze technieken; de 3D-printer kon rekenen op veel toeschouwers.

Jong geleerd, oud gedaan
Omdat je met het stimuleren van creatieve en probleemoplossende skills niet vroeg genoeg kan beginnen, is ook aan de allerkleinsten is gedacht. In de schaduw van de – met gerecycled plastic beklede – dome, maakten kinderen van tussen de 4 en 7 jaar oud kennis met robotica. Gewapend met een programmeerbare afstandsbediening, leerden ze eenvoudig hoe je kan communiceren met robots. ‘Ga naar voren, draai naar links, ga naar voren en herhaal’; deze kinderen lieten maar weer eens zien dat je nooit te jong bent om gegrepen te worden door techniek.

Meer weten over het Lexlab_ en het actuele aanbod? Kijk op www.lexlab.nl.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry