Share:

Nieuws

Regionaal mbo-talent maakt kennis met leerwerktrajecten

Diverse geïnteresseerden uit de Drechtsteden kwamen donderdag 23 juni naar het event ‘Werk in Zicht’ in een van de Maakhallen van de Duurzaamheidsfabriek om kennis te maken met toffe leerwerktrajecten in de regio. Zonnepanelen installeren en aan de slag als elektromonteur, maar ook TikTok inzetten als marketingtool of als vrachtwagenchauffeur werken, je kon het daar ervaren.

Het event werd georganiseerd door ‘Baas over je eigen toekomst’, het platform voor mbo-talent in de Drechtsteden. Op het Leerpark bij Werk in Zicht konden mensen leerwerktrajecten bekijken, vragen stellen en natuurlijk zelf de handen uit de mouwen steken bij The Young Digitals, Metalent, Wereld van de Binnenvaart, STL, Bouwmensen, Leerwerkloket, de Beroepentuin en IW Zuid-Holland. Want wat er komt er eigenlijk kijken bij het installeren van een laadpaal voor elektrische auto’s? Hoe leg je vloerwarming aan? En hoe is het om in zo’n enorme vrachtwagen te rijden? Tijdens het event waren leerlingen bezig en praktijkbegeleiders aanwezig voor aanvullende informatie.

“De leerwerktrajecten zijn dichterbij dan je denkt”, aldus Erwin Boer, Strategisch adviseur arbeidsmarkt van gemeente Dordrecht en initiatiefnemer van BAAS. “Voor ieder talent is er een passend traject om je skills te ontwikkelen in de Drechtsteden. Tijdens dit event schreven zelfs tien mensen zich direct in en gaan binnenkort al aan de slag.”

Over BAAS
BAAS ziet en faciliteert mbo-talent in de Drechtsteden en is een samenwerking tussen gemeenten, het onderwijs, UWV, Sociale Dienst Drechtsteden/PERSPCT, bedrijven en brancheorganisaties in de Drechtsteden, met steun van de Regio Deal. Meer weten? Kijk op www.baasoverjeeigentoekomst.nl.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry