Share:

Nieuws

Prinsjesfestival

Op vrijdag 13 september vanaf 13.00 uur, tijdens het Haagse Prinsjesfestival, organiseren de Provincie Zuid-Holland en de Economic Board Zuid-Holland een bijeenkomst over ambities en oplossingen rond de knelpunten op de arbeidsmarkt. De Duurzaamheidsfabriek is gevraagd om invulling te geven aan een deel van het programma. Doel is te laten zien hoe we bijdragen aan de ambities om een regio te worden waarin wij koploper zijn op Leven Lang Ontwikkelen en de meest veerkrachtige arbeidsmarkt van Nederland te worden door het tekort aan personeel terug te dringen.

Tijdens de bijeenkomst presenteren de Provincie Zuid-Holland en de Economic Board Zuid-Holland onder andere het Human Capital Akkoord Zuid-Holland, dat op 20 juni 2019 door 66 partijen is ondertekend. Onlangs heeft het kabinet aangekondigd het persoonlijk ontwikkelbudget te herzien. Dit najaar wordt een wetsvoorstel in de Tweede Kamer verwacht. Het Human Capital Akkoord Zuid-Holland sluit hier nauw op aan. De betrokken partijen presenteren deze middag hun ideeën voor een toekomstbestendig STAP-budget (Stimulans ArbeidsmarktPositie).

De Duurzaamheidsfabriek is uitgenodigd om meer te vertellen over hoe ‘learning communities’ kunnen zorgen voor nieuwe verbindingen en nieuwe manieren van leven lang leren. Er worden, samen met studenten van het ROC Da Vinci College, projecten gepresenteerd waarin leren, werken en innoveren samenkomen.
De bijeenkomst is op vrijdag 13 september om 13.00 uur in Nieuwspoort. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van Prinsjesfestival, waarbij de provincie Zuid-Holland dit jaar strategisch partner is. In de week van 9 t/m 17 september organiseren zij verschillende evenementen rond het thema ‘Van A tot Zuid-Holland’.

Aanmelden Prinsjesfestival

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry