Share:

Nieuws

Pentacon ambieert meer hightechbedrijven in de regio

Pentacon, het multidisciplinair ingenieursbureau dat zich onlangs heeft gevestigd in de Duurzaamheidsfabriek vormt zich binnen de regionale ambitie van de Drechtsteden. We gingen in gesprek met directeur Adri Copier, die naast de Pentacon-vestiging in Vianen, ook verantwoordelijk is voor de vestiging in Dordrecht. Hij heeft de ambitie om meer hightechbedrijven aan te trekken die waarde kunnen toevoegen aan de bestaande industrie.

Brede kennis, nieuwe concepten
Adri Copier: “We hebben ons met onze locatie in de Duurzaamheidsfabriek bewust gevestigd in het centrum van de maakindustrie van Zuid-Holland. Doordat wij industriebreed werken, hebben we in de afgelopen 21 jaar dat Pentacon bestaat brede kennis en kunde opgebouwd. Deze kennis en kunde mogen we momenteel gebruiken om ook hier in de regio diverse partijen te ondersteunen. Zo doen we onder meer de engineering van divers equipment voor de offshore (wind) industrie, werken we in samenwerking met een opdrachtgever mee aan concepten/innovatieve toepassingen binnen de recycling wereld en werken we mee aan een project waarbij virtual engineering de markt moet overtuigen van een nieuw concept.”

Samenwerken met regionale bedrijven en studenten
Naast deze en andere projecten zet Pentacon zich samen met de Duurzaamheidsfabriek in om nieuwe innovaties naar de fabriek te halen. “We zijn enthousiast over het ecosysteem dat hier is ontstaan en we willen graag in partnership met regionale bedrijven, het Da Vinci College en de HBO-opleidingen van Dordrecht Academy en HBO Drechtsteden nieuwe, toekomstgerichte projecten opstarten. Nieuwe innovaties die passen bij het profiel van de bedrijven. De studenten zullen – onder begeleiding – een actieve rol hebben in deze projecten. Zo gaan ze bijvoorbeeld aan de slag om ervoor te zorgen dat de door ons ontwikkelde AGV-oplossing ook de trap op en af kan rijden. Het is interessant om studenten in te zetten, omdat ze enthousiast zijn om met échte oplossingen aan de slag te gaan en vaak met verrassende inzichten komen. Bovendien bouwen ze de kennis en kunde op van je product, wat ze na hun afstuderen heel relevant maakt voor je bedrijf.”

Over Pentacon
Ingenieursbureau Pentacon levert maatwerk voor mechanische en mechatronische uitdagingen. Met 60 interne ingenieurs, opererend vanuit onze 3 kantoren en op locatie, biedt Pentacon al meer dan 20 jaar regionale en internationale technische ondersteuning. Doordat het bedrijf actief is in meerdere industrieën, combineert het brancheoverschrijdende kennis en ontwerpprincipes tot innovatieve oplossingen. Meer informatie op www.pentacon.nl

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry