Share:

Nieuws

OI4 Demonstrator trekt (veel) aandacht!

De OI4 Demonstrator die gerealiseerd is op het Flow Center of Excellence in de Duurzaamheidsfabriek trekt de aandacht van veel bedrijven in de regio maar ook daarbuiten. Met de de Demonstrator wil een groot consortium van internationale partners een impuls geven aan een betere interoperabiliteit in de industrie. Het project werd in december bekroond met de Implementation Award 2021 van de Open Industry 4.0 Alliance. Sindsdien is er brede interesse voor de uiteenlopende mogelijkheden van de installatie.

Aanval/intrusie detectie in industriële netwerken
Op 19 april bracht TNO, Hudson Cybertec en Sightlabs een bezoek aan de OI4 Demonstrator. Het doel van het bezoek was een eerste verkenning of de OI4 Demonstrator ingezet kan worden voor aanval/intrusie detectie in industriële netwerken. Het bezoek werd zeer positief ervaren en een projectvoorstel is in de maak waar ook Hoogheemraadschap Delfland aan deel zal nemen.

Data ontsluiting in ‘brown fields’
Op 3 mei heeft een delegatie van BASF Ludwigshafen, Krohne Duitsland en Samson Duitsland een bezoek gebracht aan de OI4 Demonstrator. Het doel van het bezoek was een verkenning van de mogelijkheden tot data ontsluiting in ‘brown fields’ op basis van de Open Edge Computing publicatie van de Open Industry 4.0 Alliance.

Monitoring van kritieke assets
En de aandacht hield niet op! Op 11 en 12 mei ontving de OI4 Demonstrator gasten van: JRS Rosenberg, NTT Business Solutions uit Bielefeld en Den Bosch, Kuka Augsburg, de Open Industry 4.0 Alliance en de FHI uit Leusden. De delegatie van JRS had online, op afstand, al een kijkje genomen en dit was genoeg motivatie om in het vliegtuig te stappen voor een fysiek bezoek aan de OI4 Demonstrator. Tijdens de 2 dagen zijn verschillende use-cases besproken om op een gelijkaardige manier als in de OI4 Demonstrator de kritieke assets van JRS te gaan monitoren om uitval/verstoring te voorkomen en efficiëntie te verhogen. De OI4 Alliantie en FHI hebben gesproken over hoe er in Nederland een ‘chapter’ opgezet kan worden voor Open Industry 4.0 initiatieven. En het houdt niet op!

Mogelijkheden zelf ervaren
“De erkenning die de OI4 Demonstrator heeft ontvangen voor het winnen van de OI4 Implementation Award in december 2021 maar ook erna bevestigd dat de industrie aan het veranderen is. Effectieve tijdsbesteding van personeel, meer op afstand werken eist software die 24/7 de assets monitort en correcte ‘uitspraken’ doet over verwacht falen en efficiëntie verlies en hierbij de loop sluit naar bestaande processen en systemen. Met de OI4 Demonstrator kunnen wij (maak)bedrijven zelf laten ervaren wat dit betekent voor organisatie, personeel en hun technische installaties.” Aldus Jules Oudmans van UReason, een van de kernpartners van het project.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry