Share:

Nieuws

Nieuwe mijlpaal campus: hoogste punt Kopgebouw

Eerder deze maand bereikte de bouw van het Kopgebouw zijn hoogste punt. Op donderdag 16 juni werd deze mijlpaal feestelijk gevierd en volgens traditie de vlag gehesen op de nieuwste locatie van Smart Campus Leerpark.

Het nieuwe Kopgebouw, dat op de Smart Campus Leerpark verrijst, brengt net als ‘buurman’ de Duurzaamheidsfabriek onderwijs, ondernemerschap en innovatie samen. Naast bedrijven die zich focussen op techniek en innovatie, zal in het Kopgebouw namelijk de Dordrecht Academy haar intrek nemen, die verschillende Associate Degree-opleidingen aanbiedt. Een loopbrug verbindt straks het Kopgebouw met de Duurzaamheidsfabriek, om letterlijk een burg te slaan tussen het mbo en hbo. Door de markante gevel met gedrapeerd theaterdoek wordt het Kopgebouw een markant herkenningspunt de entree van het Leerpark.

Erwin van Braam, directeur Dordrecht Academy: “Het Kopgebouw wordt naast de Duurzaamheidsfabriek dé plek voor hoogwaardig onderwijs, innovatie én ontmoeting. Bedrijven kunnen er samen én met mbo-, ad-, en bachelor-studenten werken aan uitdagende innovatieve projecten.”

Smart Campus Leerpark
Eerder dit jaar werd Leerpark formeel omgedoopt tot Smart Campus Leerpark, of kortweg SCALE, waarmee de status van campus wordt versterkt. SCALE is de allereerste campus die digitale- en fysieke innovatie echt weet te verbinden. Hier werken wereldspelers samen met het mkb, scale-ups en kennisinstellingen aan de producten van nu en morgen. Door de focus op de toepassing van technologie en nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs, heeft de campus in Nederland een unieke positie.

Duurzaam
Het Kopgebouw is een ontwikkeling van Kadans Science Partner en maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat diverse science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt. Vanaf de start van de ontwerpplannen voor het Kopgebouw is ingezet op een hoge duurzaamheidsambitie. Die ambitie is vertaald naar praktische en zinvolle maatregelen. Vanwege die duurzaamheidsmaatregelen heeft de Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat toegewezen aan het Kopgebouw.

 

 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry