Share:

Nieuws

Minister President te gast in de Duurzaamheidsfabriek

Op woensdag 11 december bracht premier Mark Rutte bracht een werkbezoek aan de Drechtsteden. Zijn tour door de regio startte ’s ochtends in de Duurzaamheidsfabriek, waarna hij een bezoek bracht aan de Dordtse spoorzone en vervolgens over het water naar Koedood in Hendrik-Ido-Ambacht ging, waar hij het nieuwe, duurzame bedrijfspand opende.

In de Duurzaamheidsfabriek sprak de premier eerst met verschillende bestuurders, onder wie ook de burgemeester van Dordrecht, over een aantal thema’s en projecten uit de Regio Deal die de regio Drechtsteden-Gorinchem en de provincie Zuid-Holland eind november gezamenlijk hebben ingediend. Vervolgens leidden directeur Marc Meijer en Innovatiemanager Daniel Wortel de premier rond door de fabriek, waar op dat moment gewoon lessen plaatsvonden. Marc Rutte nam alle tijd voor een praatje met de studenten, docenten en startups in de fabriek en liet zich regelmatig verleiden tot het maken van selfies.

Tegen de aanwezige pers en in zijn toespraak aan het eind van zijn werkbezoek, sprak de premier lovende woorden over de Duurzaamheidsfabriek: “Soms lukken er dingen in Nederland”.

Bekijk de beelden op:

 

 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry