Share:

Nieuws

Metalent in Duurzaamheidsfabriek: dichter op de praktijk

Per 1 december heeft Metalent een vaste plek op de derde etage van de Duurzaamheidsfabriek. Als promotor van metaalsector een waardevolle partner in het netwerk. Om in de toekomst te kunnen beschikken over voldoende en goed opgeleide vakmensen in de metaaltechniek is het immers belangrijk dat bedrijven en opleidingsinstanties de schouders zetten onder het opleiden van talent. Vanuit het kantoor met ontvangstruimte in de Duurzaamheidsfabriek kan Metalent leerlingen nog beter begeleiden en coachen en intensief contact onderhouden met de medewerkers van het Da Vinci College. Daarnaast ontvangt Metalent er medewerkers en leerlingen van VMBO-scholen in het kader van voorlichting op maat en om samen LOB-activiteiten en stages te organiseren.

Combinatie van leren en praktijkgerichte training
Metalent biedt sinds 2009 met het Da Vinci College een MBO BBL+ variant aan waar werken, leren en praktijkgerichte training samenkomen. De leerlingen volgen hun noodzakelijke theoretische vakken o.a. op het Da Vinci College in Dordrecht. Naast één dag theorie per week krijgt de leerling gemiddeld ook een week per maand praktijktraining in de Duurzaamheidsfabriek en/of de Maakhal.

Metalent-consulent Chad: “Voordat de leerling bij Metalent in opleiding gaat, doorlopen we een uitvoerig traject met elkaar en zoeken we samen naar een geschikt erkend leerbedrijf. Geschikt betekent voor ons dat de leerling een goed gevoel moet hebben bij het leerbedrijf en het leerbedrijf bij de leerling. Doordat we een zeer uitgebreid netwerk hebben van bedrijven lukt het ons in bijna alle gevallen om een leerbedrijf en leerling te matchen. De basis moet goed zijn om uiteindelijk te eindigen met een diploma en de start van een loopbaan in de metaalsector”

Last but not least gaat de leerling gemiddeld drie of vier dagen per week aan het werk bij het leerbedrijf. “Eens per 6 weken treffen leerling, consulent en praktijkbegeleider elkaar op de werkvloer om de voortgang te bespreken. Wat gaat goed en wat kan beter? Uiteindelijk is het de bedoeling dat de leerling na het behalen van zijn diploma in dienst treedt bij het leerbedrijf. Als een bedrijf er voor kiest om de leerling vanaf dag één zelf in dienst te nemen kan dat ook, de opleiding en begeleiding is dan identiek.”

Word partner in het netwerk!
“Daarover gesproken: Wij zouden graag nog meer leerbedrijven toe willen voegen aan ons netwerk, zodat we iedere leerling een interessant leerbedrijf kunnen aanbieden en samen een bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van de maakindustrie in Nederland en Zuid-Holland Zuid in het bijzonder. Schroom dus niet en neem contact met ons op info@metalent.nl of 0180-645454 (keuze 2).”

 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry