Share:

Nieuws

MDIM Ingenieurs begeleidt studenten bij technisch innovatieve projecten

De Duurzaamheidsfabriek is niet alleen een inspirerende omgeving voor studenten uit het beroepsonderwijs, maar ook een met directe toegang tot hoogwaardige expertise. Zo zet het in de fabriek gevestigde MDIM Ingenieurs zich regelmatig in om studenten én bedrijven te ondersteunen bij technisch innovatieve projecten. Het gaat dan bijvoorbeeld om bedrijven die graag samenwerken met het beroepsonderwijs (mbo en hbo), maar zelf de capaciteit of inhoudelijke expertise missen om dat goed te kunnen doen.

Ondersteuning van technisch talent

MDIM heeft zich bewust in de Duurzaamheidsfabriek gevestigd. Dat is vanwege de verbinding met het regionale netwerk van bedrijven, maar zeker ook omdat bedrijf zijn bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van technisch talent. Recentelijk hebben studenten onder begeleiding van MDIM diverse opwindende projecten aangepakt in verschillende sectoren. Zo omvatte een project in de machinebouw de doorontwikkeling en aanpassing van een bandmachine voor een toonaangevende zeilmakerij. In de maritieme sector hebben studenten gewerkt aan de ontwikkeling van een innovatief dockingstation voor het laden van elektrische boten. En voor de offshore-industrie hebben studenten met MDIM enkele onderdelen ontworpen om energie op te wekken uit deiningen, vanuit het indrukwekkende Wavehexapod-project. Zo indrukwekkend zelfs, dat de studenten voor dit laatste project genomineerd zijn voor de Scale Innovation Award.

Het multidisciplinaire expertteam van MDIM begeleid in dergelijke projecten niet alleen de studenten, maar denkt ook actief mee over de meest geschikte technologische oplossingen. Soms zet het bedrijf zelfs zijn eigen middelen in om projecten te versterken en/of ze na de afronding door studenten verder uit te werken.

www.mdim.nl

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry