Share:

Nieuws

Mbo-studenten aan zet in winnend OI4-Demonstrator project

In eerdere Updates berichtten we al over het OI4-Demonstrator project dat is bekroond met de Implementation Award 2021 van de Open Industry 4.0 Alliance. Het project wordt gerealiseerd rond de XCaliber flow loop van het Flow Center of Excellence in de Duurzaamheidsfabriek. Tweedejaars studenten Procestechniek (niveau 4) van het Da Vinci College hebben de afgelopen weken een belangrijke bijdrage geleverd in de doorontwikkeling van de flow loop tot Demonstrator.

Met de ontwikkeling van de Demonstrator wil een groot consortium van internationale partners een impuls geven aan een betere interoperabiliteit in de industrie. Voor het realiseren van de Demonstrator is de XCaliber flow loop uitgerust met een nieuwe server en het nieuwste besturingssysteem van Schneider Electric. Ook is er veel hardware in de loop bijgekomen en zijn veel nieuwe communicatieverbindingen tussen instrumenten en systeem-hardware gerealiseerd.

De studenten hebben onder meer meegewerkt aan het inventariseren en labelen van de bestaande communicatieverbindingen om zo de bestaande situatie in kaart te brengen. Daarnaast zijn ze intensief bezig geweest met het realiseren en implementeren van de ophanging voor drie nieuwe systeemkasten in de flow loop. In deze systeemkasten kan de nieuwe hardware van verschillende leveranciers geplaatst worden. Ten slot hebben ze meegeholpen met het bestücken van de kasten en het connecteren van diverse instrumentatie. 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry