Share:

Nieuws

Maritime Delta Student Challenge

Op 12 december vond een geslaagde Maritime Delta Student Challenge plaats in de Duurzaamheidsfabriek. 155 studenten van Da Vinci College Dordrecht en STC Group gingen aan de slag met tastbare innovatie cases van Damen Shipyards Group, Feadship, Oceanco & Van der Leun.

 “We merken dat we mbo-studenten meer in contact willen laten komen met de maritieme sector,” vertelt Hilde Veeken, van Innovation Quarter. “We willen dat ze zo zien wat de uitdagingen zijn, daarnaast kunnen ze hieruit stageplekken of misschien wel een toekomstige baan krijgen.”

De bedrijven er erg enthousiast over, zo ook Martijn Letschert van Feadship. “Wij zijn eigenlijk altijd op zoek naar nieuw talent. Studenten hebben meestal net een andere invalshoek, dus die frisse blik kan juist nieuwe ideeën opleveren.”

Aan het einde van de ochtend werd voor de best uitgewerkte case een prijs uitgereikt door de wethouder. Hij is een voorstander van dit soort evenementen. “Dit evenement is erg waardevol voor de regio, want het is in deze sector erg belangrijk dat de studenten in contact komen met bedrijven.”

Mooi initiatief uit het Maritime Delta-programma met dank NMT | Netherlands Maritime Technology en alle betrokkenen voor de organisatie.

Bekijk de video-rapportage van RTV Dordrecht, lichten onder meer Wethouder Maarten Burggraaf en Hilde Veeken van Innovation Quarter het evenement nader toe.

RTV Dordrecht

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry