Share:

Nieuws

Lustrum-editie Maritime Student Challenge

Maar liefst 125 studenten van het Da Vinci College, het Scheepvaart en Transport College en Dordrecht Academy kwamen op 5 juni samen in de Duurzaamheidsfabriek voor een dag vol samenwerking en innovatie! Deze Maritime Student Challenge, dit jaar alweer voor de vijfde keer georganiseerd door het Maritiem Techplatform, bood een unieke kans. Binnen 8 uur tijd moesten de studenten brainstormen, oplossingen uitwerken en deze presenteren aan echte opdrachtgevers.

RTV Dordrecht was erbij en maakte een leuke video. Bekijk hieronder de beelden.

“In een challenge als deze komt alles bij elkaar. Samenwerken met mensen die je niet kent, luisteren naar een opdrachtgever, brainstormen, oplossingen uitwerken en presenteren. Dit maakt het een enorm leerzame ervaring voor de studenten. Het geeft ook nog een goede inkijk in de maritieme wereld en een mogelijkheid om te netwerken voor bijvoorbeeld een stage of afstudeeropdracht,” aldus Martin Koorevaar, docent Engineering & Mechatronica.

De studenten, voorbereid door hun docenten, kregen de kans om hun favoriete challenges te kiezen. Uiteindelijk werden teams samengesteld met verschillende specialismen, wat zorgde voor een boeiende mix van kennis en vaardigheden. Van tekeningen en computerschetsen tot lego en Minecraft, de creatieve oplossingen kwamen uit alle hoeken!

“Ik vind het altijd leuk om iets anders te doen dan een normale lesdag en als je dan mag werken aan een opdracht die echt belangrijk is voor een bedrijf, dan heb ik extra zin om mijn best te doen,” aldus een deelnemende student. “Door aan zo’n opdracht uit de praktijk te werken, zie ik ineens dat ik al best veel weet en dat ik die kennis goed kan inzetten,” merkte een andere student op. Bedankt aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt: Neptune Marine Services, MSA Services, Scheepswerf Slob, MDIM, Refit Alliantie en Pon Power.

Meer weten?
Wil je meer weten over de Maritime Student Challenge of andere projecten met studenten, zoals de Makeathon die weer start in september? Neem dan contact op met Timon Jongkind via timonjongkind@davinci.nl

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry