Share:

Nieuws

Kick-off Smart Lectures 2020

Op 18 februari deden 121 jongeren van verschillende scholen in de Drechtsteden mee aan de kick-off van Smart Lectures 2020. Ook dit jaar was het thema van de Smart Lectures “Zorgtechnologie”. Het idee achter de Smart Lectures is om leerlingen uit 4 havo en 5 vwo – en dit jaar voor het eerst ook mbo-studenten van het ROC Da Vinci College – te laten nadenken over technologische oplossingen voor de zorg en ze zo te interesseren voor het werkveld.

De dag begon met een kick-off in het Albert Schweitzer Ziekenhuis, waar de leerlingen werden verwelkomd door de innovatiemanager van het ziekenhuis Marcel Wilschut. Daarna volgden presentaties door Lydia van Baak, directeur Werkgeversvereniging Zorg & Welzijn ZHZ, kinderarts Marielle Dekker, en Marcel Massing en Cristian Vorstius Kruijff van Augmented Reality bedrijf Artishock. Deze sprekers hebben actief meegedacht over de onderwerpen en de bijbehorende opdrachten van deze editie van de Smart Lectures. Ieder jaar worden er zowel mensen uit de zorg en het bedrijfsleven betrokken, om zo actief de verbinding te leggen tussen de twee werelden.

Na de kick-off vertrokken de studenten naar de Duurzaamheidsfabriek om daar in zelf gekozen groepjes te brainstormen over hun oplossingen. Zij werden daarbij onder meer ondersteund door Daan Wortel, de innovatiemanager van de Duurzaamheidsfabriek. Na de lunch was er ruimte voor vragen aan de experts en konden de leerlingen de antwoorden verwerken en hun planning voor de komende weken konden maken. De afsluiting van de Smart Lectures, waarbij de leerlingen hun oplossingen presenteren aan het panel van experts, zou plaatsvinden op 7 april, maar is vanwege de situatie rond het corona-virus uitgesteld. In principe wordt gekeken naar een nieuwe datum in juni van dit jaar.

De scholen die deelnemen aan de Smart Lectures 2020 zijn:

  • CSG De Lage Waard, Papendrecht
  • Willem de Zwijger College, Papendrecht
  • Johan de Witt-Gymnasium, Dordrecht
  • Stedelijk Dalton Lyceum, Dordrecht
  • Insula College, Dordrecht
  • DevelsteinCollege, Zwijndrecht
  • Da Vinci College, Dordrecht (MBO)

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry