Share:

Nieuws

Kennissessie en innovatietafel Maritime Industry

Op 28, 29 en 30 mei 2024 werd de achttiende editie van de vakbeurs Maritime Industry bezocht door ruim 9.000 vakprofessionals. Namens het project Data Value Drechtsteden presenteerde Wiek Wijnands van Kensan er een interessante kennissessie over het vertalen van data naar waarde voor de maritieme business. Vervolgens was er ook een innovatietafel over thema.

Kennissessie
Data is erg belangrijk, daar is iedereen inmiddels wel van doordrongen, ook in de maritieme industrie. Schepen en installaties zijn tegenwoordig bijna standaard voorzien van allerlei sensoren. Je kunt die data gebruiken om antwoord te krijgen op concrete vragen, bijvoorbeeld over brandstofverbruik, onderhoud of verstoringen. Wiek Wijnands, directeur van Kensan BV en expert op het gebied van Industrial Analytics, nam de deelnemers mee in hoe data je ook kan helpen aan nieuwe inzichten. Informatie waarmee je de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van systemen aan boord verder kunt optimaliseren.

Innovatietafel
Maar hebben we met elkaar wel echt voldoende scherp wat de impact van data is? En hoe fundamenteel data de markt aan het veranderen is? Wat is er mogelijk in theorie, maar vooral ook in de praktijk? Welke stappen zijn er nodig om ideeën uit te werken en praktisch toepasbaar te maken? Waar kunnen we elkaar versterken? Deze en andere vragen kwamen vervolgens aan bod bij de Innovatietafel, die in samenwerking met Werkgevers Drechtsteden was georganiseerd.

Een belangrijke conclusie aan tafel was dat er al best veel initiatieven zijn rond data in de maritieme sector. Dat nu het moment is om problemen en oplossingen bij elkaar te brengen en in gezamenlijkheid door te pakken. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder! Er zijn concrete plannen om het gesprek op deelonderwerpen en met daarvoor relevante partijen voort te zetten.

Meer informatie
Wilt je meer weten over Data Value Drechtsteden of heb je een thema-suggestie voor een innovatietafel? Neem contact op met Daan Wortel via dwortel@duurzaamheidsfabriek.nl.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry