Share:

Nieuws

Innovatiesessie: Digitalisering in de baggerindustrie

Op dinsdag 5 februari organiseerde InnovationQuarter, vanuit het samenwerkingsverband Maritime Delta, in de Duurzaamheidsfabriek een innovatiesessie over digitalisering in de baggerindustrie. Met ruim 70 personen uit de baggerindustrie werd besproken hoe we digitalisering in deze industrie kunnen versnellen en wat daar voor nodig is.

Aan het woord kwam Erwin Strik, van het jonge innovatieve bedrijf Onboard. Onboard biedt een online platform voor het verzamelen van data, op het schip maar ook aan de kade. Hij riep op tot gedeelde infrastructuren, om samen een voordeel te halen uit digitalisering. Vanuit de corporate start-up ShipSupport was Dominique van ’t Hof aanwezig om te vertellen hoe zij met een e-commerce platform het simpeler willen maken om scheepsonderdelen online te verkopen, en wat zij nog meer zouden kunnen doen met data. Jorn Bertens van Van Oord vertelde over de best practice, One Marine Data Standard, waarmee Van Oord samen met andere partners één data standaard ontwikkelt. Dit maakt het uitwisselen van data en het gebruiken van deze data veel makkelijker.

Tijdens drie werksessies gingen de sprekers persoonlijk in gesprek met de aanwezigen en werden de blokkades in digitalisering van de industrie geïdentificeerd, maar werden ook kansen gezien voor samenwerking met name in het delen van kennis en data.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry