Share:

Nieuws

Dynamic Maritime Test Facilty overgedragen aan het Flow Center of Excellence

Woensdag 19 februari is, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Duurzaamheidsfabriek, de Dynamic Maritime Test Facility (DMTF) officieel overgedragen aan het Flow Center of Excellence (FCoE). Met de DMTF als laagdrempelig toegankelijke en open ontwikkelomgeving, kunnen innovaties op gebied van scheepsaandrijving (as en schroef) in een stromend water omgeving worden getest, geanalyseerd, gedemonstreerd en in het beroepsonderwijs worden gebracht.

De DMTF is ontwikkeld door de Dordtse bedrijven VAF Instruments, KROHNE en Reehorst Installatietechniek, in samenwerking met FCoE en het Da Vinci College en mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het MKB-katalysatorfonds. Bas Ort (voorzitter NMT) en Bas Buchner (president Marin) droegen de DMTF symbolisch over het FCoE aan Roel de Graaf (directeur NMT) in zijn hoedanigheid als voorzitter van stichting Flow Center (FCoE). De stichting is daarmee een nieuwe innovatieve installatie rijker.

Uiteraard gaan de ontwikkelingen aan de DMTF hierna door. Daarbij wordt gedacht aan verdere uitbreiding van de installatie tot uiteindelijk een integrale aandrijflijn in combinatie met innovatieve energie-managementsystemen, waarmee dan het totale (niet duurzame) dynamische  energieverbruik van een schip getest, geanalyseerd / geoptimaliseerd, alsook gedemonstreerd / getraind kan worden.

Voor meer informatie over de DMTF kunt u terecht op de website van FCoE, waar ook de brochure is te downloaden.

 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry