Share:

Duurzaamheid

Bedrijven

Turntoo
“Vergeet bezit, ga voor prestatie!”

De vierde verdieping van de Duurzaamheidsfabriek is volgens het Turntoo model ingericht. Turntoo gaat uit van de afname van prestaties, niet van producten. In samenwerking met partnerbedrijven levert Turntoo o.a. licht in plaats van lampen, loopcomfort in plaats van tapijt en werkcomfort in plaats van meubelen aan de Duurzaamheidsfabriek.

Philips
Philips biedt met Turntoo licht op prestaties basis aan. Samen hebben zijn een lichtplan opgesteld waarin LED de hoofdrol speelt. Hierbij is nauwkeurig naar ruimtebeleving gekeken. Uiteindelijk is er gekozen voor LuxSpace in de grotere en PowerBalance in de kleinere ruimtes. De OccuSwitch regelt de aan- en afwezigheidsdetectie. Een optimale benutting van licht in alle facetten.

Interwand
Bij het ontwerp van de Duurzaamheidsfabriek is gekeken hoe de wanden na gebruik opnieuw ingezet kunnen worden. Zo zijn alle wanden even hoog en bevatten ze geen gaten voor elektra. Samen met Turntoo levert Interwand de Intersmart, een Cradle to Cradle gecertificeerd duurzaam wandsysteem met een positief effect op het binnenmilieu. De Interwand is geschikt voor hoogwaardig hergebruik.

Connex
Connex heeft samen met Turntoo een plan ontwikkeld met de ChipChain. De ChipChain is een verticale kabelgoot die werkplekken met de infrastructuur van het gebouw verbindt. Deze kabelgoot is gemaakt van Bioplastics (mais en aardappelschillen). Na de gebruiksduur gaat de ChipChain weer terug naar de producent, die het materiaal hergebruikt en uiteindelijk composteert.

Steelcase Solutions
Bij de inrichting van de Duurzaamheidsfabriek is gekeken hoe de verschillende en diverse gebruikersgroepen de ruimte willen gebruiken. Dit bleek erg divers en vereist daarom een flexibele inrichting. Turntoo en Steelcase beantwoorden deze gebruikersvraag door een ruimte te creeren die de creativiteit bij alle partijen bevordert. De Thinkstoel begrijpt hoe mensen zitten en past zich intuïtief naar hun zithouding aan. De Think is voor 99% recyclebaar en bevat voor 41% gerecycled materiaal. De stoel is ontworpen voor hergebruik.

Desso
De Duurzaamheidsfabriek neemt op Turntoobasis de prestatie ‘gezond binnenklimaat’ af en is dus zelf geen eigenaar van het tapijt. Bij het produceren van tapijt maakt Desso niet alleen gebruik van hernieuwbare energie. Producten worden zo ontworpen dat ze eenvoudig uit elkaar te halen zijn, wat hergebruik van grondstoffen makkelijker maakt. De Desso Airmasterproducten verminderen de de hoeveelheid schadelijke fijnstof in het binnenklimaat aanzienlijk en verbeteren daardoor de kwaliteit van leven en werken.

 

 

Share:

Ruimte huren in de
Duurzaamheidsfabriek

De vierde verdieping van de Duurzaamheidsfabriek is ingericht voor kennisdeling en ontmoeting. Op deze verdieping kunt u vergaderen, brainstormen, ontmoeten, inspireren, eten & drinken. Het is een creatieve broedplaats voor innovatie & duurzaamheid, met volop inspiratie voor uw eigen organisatie. Er is ruimte voor bijeenkomsten van 2-250 personen. Ook zijn op deze verdieping verschillende start-ups gevestigd en is er een koffiebar.

> Bekijk de mogelijkheden

© Copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry