Share:

Nieuws

Digital Transformation in Advanced Manufacturing (DTAM-project)

Op woensdag 6 en donderdag 7 oktober bracht een internationale groep deelnemers van het project DTAM  project een bezoek aan de Duurzaamheidsfabriek. DTAM (Digital Transformation in Advanced Manufactoring) is een 3-jarig project dat gefinancierd wordt uit het Europese Erasmus+-programma. Het doel van het project is om studenten binnen Europa op gelijk niveau op te leiden voor een beroep in de digitale transitie in de maakindustrie. Uit onderzoek is gebleken dat er een substantieel niveauverschil is tussen studenten met een diploma in de verschillende landen binnen Europa. Het Da Vinci College is partner in het project.

Het project is gestart in coronatijd, maar nu de coronamaatregelen in vrijwel alle deelnemende landen versoepeld zijn, werd het tijd om alle partners persoonlijk te ontmoeten.  In totaal kwamen 9 partners uit de landen Spanje, Italië, Bulgarije en Griekenland op bezoek in onze regio. In het kader van de eerste kennismaking en samenwerking lieten alle deelnemers zich ‘opsluiten’ in de ‘classroom’ escape room in de binnenstad. Gelukkig kon iedereen het mysterie oplossen, zodat er daarna een bezoek kon worden gebracht aan de Duurzaamheidsfabriek, waar de gasten een beeld konden krijgen van het Nederlandse mbo-onderwijs.

Ze hebben ervaren wat het betekent om binnen ons systeem onderwijs te volgen en waren erg onder de indruk van de didactische aanpak van Da Vinci en van het feit dat studenten in de Duurzaamheidsfabriek kunnen werken met ‘state-of-the-art’ praktijkgetrouwe apparatuur.

Tijdens het bezoek zijn verder met name de doelen aangescherpt voor het project. Het Da Vinci College zal in maart een bezoek brengen aan APRO in Italië waarbij het project vervolgt gaat worden.  

Een verslag van het bezoek en meer informatie over het project is te vinden hier.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry