Share:

Nieuws

Digital Mainport Lab officieel geopend

Op 16 november werd in de Duurzaamheidsfabriek het Digital Mainport Lab feestelijk geopend. Het Lab is een direct resultaat van de ‘innovatie roadmap’ Digital Mainport Drechtsteden, een programma dat maatschappelijke en economische impact nastreeft door toegepaste innovatie en slimme samenwerking in onze eigen regio en met bijvoorbeeld andere ‘fieldlabs’ in de provincie en erbuiten.

Digitaal
De feestelijke opening vond, in lijn met de naam, grotendeels digitaal plaats. En niet zonder reden: Digital Mainport Lab is de plek waar met digitalisering impact wordt gecreëerd op economisch en maatschappelijk vlak. Onder leiding van de gastheren Maarten Burggraaf (wethouder gemeente Dordrecht en regionaal portefeuillehouder Werken en Economie), Joost Weeda (secretaris Economic Development Board), Max Remerie (business developer Digital Mainport Drechtsteden) en Daan Wortel (director Duurzaamheidsfabriek) werd het Digital Mainport Lab geopend.

Intentieverklaring
Gelijktijdig met de opening van het Digital Mainport Lab hebben de Duurzaamheidsfabriek en de Innovatie Roadmap Digital Mainport Drechtsteden een intentieverklaring ondertekend. In deze intentieverklaring is er afgesproken om samen met het Digital Mainport Lab opleidingen op te zetten en te experimenteren in de Duurzaamheidsfabriek.

Over de innovatie roadmaps
Met verschillende Innovatie Roadmaps ,één van de projecten binnen de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem, worden bedrijven geholpen om kansrijke innovatieprojecten te versnellen en op te schalen. Zij worden hierbij ondersteund door de gemeenten, InnovationQuarter, de Economic Board Drechtsteden, onderwijsclusters en innovatiehubs.

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van het Digital Mainport Lab? Neem dan contact op met Max Remerie via max@dealdrechtcities.nl of 06 21 20 35 87.

Lees hier een interessant interview met Max in de B2B-krant over wat het Digital Mainport Lab kan betekenen voor (innovatieve) ondernemers in de regio.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry