Share:

Nieuws

Digitaal knooppunt op dak van de Duurzaamheidsfabriek

In de eerste week van maart werd de Smarthub van VitrumNet geplaatst op het dak van de Duurzaamheidsfabriek. Op dit digitale knooppunt komt al het verkeer van Breedband Netwerk Drechtsteden bij elkaar. Denk hierbij aan sensoren, servers en monitoring. Het netwerk maakt veilige data-uitwisseling mogelijk. Iedereen kan makkelijk worden aangesloten en biedt ook nadrukkelijk ruimte voor leren, experimenten en het snel introduceren van nieuwe diensten. Zeker ook door de koppeling met het 5G IoT Lab vormt het dé backbone voor digitale innovaties in de regio.

Smart toepassingen eenvoudig bereikbaar
De regio Drechtsteden is uniek in Nederland, omdat zij beschikt over een 100 procent open en onafhankelijk glasvezelnetwerk, dat gedeeld eigendom is van een groot aantal regionale partijen. Daardoor is er volledige vrijheid in het benutten van de digitale mogelijkheden, dat geeft ons unieke extra kansen.  Omdat iedereen eenvoudig kan worden aangesloten, is het namelijk bij uitstek geschikt om Smart toepassingen eenvoudig bereikbaar te maken. Bedrijven hoeven immers niet zelf te investeren in infrastructuur om diensten op het netwerk af te nemen. Omgekeerd biedt het bestaan van het netwerk met al zijn aangesloten gebruikers aanbieders en ontwikkelaars een laagdrempelige manier om hun toepassingen snel op de markt te brengen. Digital Mainport Drechtsteden stimuleert dit en brengt partijen actief bij elkaar brengen, waardoor voordelen exponentieel kunnen groeien.

Digital Mainport Drechtsteden
Het breedband glasvezelnetwerk is, net als het 5G IoT lab onderdeel van Digital Mainport Drechtsteden (DMD), het regionale platform dat staat voor regie en veilige data-uitwisseling. DMD omvat projecten op de thema’s wonen, zorg, onderwijs, E-diensten, watermanagement en smart city.

Zelf aan de slag?
Heb je interessante ideeën of toepassingsmogelijkheden voor het glasvezelnetwerk en/of het 5G IoT Lab? Of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Daan Wortel [dwortel@duurzaamheidsfabriek.nl]

 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry