Share:

Nieuws

De ‘digitale speeltuin’ van Smart Maintenance & Operations

Voor ieder bedrijf is het van belang zich te blijven verbeteren en vernieuwen. Technologie helpt daarbij, maar de ontwikkelingen gaan enorm snel. Ze zorgen voor ongekende en spannende mogelijkheden, maar ook voor complexe vraagstukken op het gebied van digitalisering. Gelukkig is er nu met Smart Maintenance & Operations (SM&O) een nieuwe digitale ‘speeltuin’ in de Duurzaamheidsfabriek, waar je versneld en veilig technologie kunt valideren.

Smart Maintenance & Operations platform
Het Smart Maintenance & Operations platform is ingericht rond het Flowcenter. Het is bedoeld als fysieke ‘digitale speeltuin’. Het is een plek waar alle beschikbare digitale toepassingen geïntegreerd aanwezig zijn en waar bedrijven die noodzaak proeven om digitale middelen te omarmen hun business case kunnen valideren zonder flinke investeringen te doen. Het SM&O team helpt mee door je via een nauwkeurig uitgedacht innovatietraject van twee maanden te laten bepalen welke technologie de grootste positieve impact kan maken op je bedrijfsvoering. Met dit proces en door actief alle stakeholders te betrekken vergroten we de kans van slagen terwijl we de duur en kosten van een digitaal innovatietraject significant kunnen verkorten.

‘Het nemen van beslissingen en het starten van projecten in de digitalisering is vaak lastig vanwege de vele onduidelijkheden. Veel initiatieven stranden voordat de technologie goed getest en gevalideerd is. Daarom kunnen bedrijven zich nu aansluiten bij het SM&O-platform, waarmee ze toegang krijgen tot een ‘digitale speeltuin,’ aldus initiatiefnemer Bram van den Boom.

Kant en klare use cases
In de digitale speeltuin kun je als bedrijf aan de slag met DATA, AI,AR, VR, Chatbots, Slimme camera’s en nog veel meer. Aan de hand van een uitgebreid aantal kant en klare use cases kun je vervolgens ervaren hoe je onder meer:

  • Door informatie in het veld beschikbaar te maken je ‘first time right’ kunt optimaliseren
  • Met digitale oplossingen de afhankelijkheid van moeilijk te vinden experts kunt minimaliseren
  • Je de kosten voor de operatie kunt minimaliseren en risico’s kunt mitigeren
  • stappen kunt nemen om efficiënt de energietransitie in te zetten
  • Nieuwe business modellen kunt ontwikkelen

Minimal Viable Product in twee maanden
Het traject begint altijd met een verkennende brainstorm-workshop. Hieruit komen één of twee focus toepassingen naar voren, waarmee we het snelst impact voor je kunnen maken. Het SM&O team zet vervolgens binnen vier weken de eerste versie van de oplossing neer. In een vervolgsessie worden de juiste stakeholders meegenomen in de mogelijke oplossingen voor de eerder bepaalde uitdaging. Weer vier weken later levert het team een Minimal Viable Product op inclusief de businesscase. Nu ben je klaar om de markt op te gaan en de juiste oplossing te selecteren. Zonder veel poespas en heel toegankelijk.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Bram van den Boom via  bram@techbinder.nl

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry