Share:

Nieuws

Da Vinci-studenten ‘Slimste Handen van Nederland’

Studenten Bernard Polinder en Mark Grootendorst van de opleiding Middenkader Engineering van het da Vinci College ontvingen vrijdag 24 september de prijs “Slimste Handen van Nederland 2021.
De studenten kregen de prijs voor een opdracht die zij uitvoerden voor zorginstelling ASVZ. Daar werd het continue alarm van een lege sondepomp als hinderlijk ervaren door zowel bewoners als medewerkers. De studenten brachten samen met twee hbo-studenten het probleem in kaart en ontwikkelden techniek en een slimme applicatie waarmee het alarm nu vanaf afstand uitgezet kan worden. ASVZ geeft aan erg onder de indruk te zijn van de kundigheid en betrokkenheid van de studenten. Binnenkort start een testgroep van de zorginstelling met het in gebruik nemen van de afstandsbediening. Als beloning zijn Bernard en Mark uitgenodigd voor een VIP-bedrijfsbezoek bij Tata-steel.

AD-projecten in de Duurzaamheidsfabriek
De opdracht voor ASVZ voerden de studenten uit in het kader van de zogenaamde AD-trajecten in de Duurzaamheidsfabriek. Binnen dit programma werken hbo-studenten van de Hogeschool Rotterdam in het kader van hun Associate Degree-opleiding engineering aan opdrachten van bedrijven. Dat doen ze samen met medewerkers van die bedrijven én mbo-studenten van het Da Vinci College. De projectteams maken elke donderdag gebruik van de Duurzaamheidsfabriek, waar ze samen hun ideeën uitwerken en gebruik maken van de nodige (productie)middelen en (ontwerp)ruimtes. Het is een echte ‘win-win’-situatie: de resultaten van de projecten zijn voor en ván het bedrijfsleven, de studenten leren in de praktijk en leggen contacten met potentiële stagebedrijven en werkgevers.

Heb je een interessante opdracht voor de studenten? Neem dan contact op met Timon Jongkind.

Slimste Handen van de Toekomst
De award Slimste Handen van de Toekomst was dit jaar voor het eerst een programmaonderdeel van de landelijke wedstrijd Slimste Handen van Nederland. Met de wedstrijd wil initiatiefnemer CrossOver bijdragen aan voldoende technische vakmensen met slimme handen om Nederland de komende 100 jaar leefbaar te houden

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry