Share:

Nieuws

Da Vinci en Rotterdam Academy presenteren op landelijk AD-Congres

Op 24 mei vond het landelijke Associate Degree congres plaats. Tijdens een van de themasessies mochten Rotterdam Academy en Da Vinci College hun ervaringen delen over het praktijkleren in hybride projecten in de Duurzaamheidsfabriek, onze zogenaamde ‘AD-projecten’.

AD-projecten
Al jarenlang werken hbo-studenten van Rotterdam Academy een dag per week in de Duurzaamheidsfabriek in het kader van hun Associate Degree-opleiding engineering. Dat doen ze samen met mbo-studenten van het Da Vinci College. De studententeams van de RAc en Da Vinci werken aan transdisciplinaire praktijkopdrachten, onder begeleiding van Ad- en mbo-docenten en een opdrachtgever uit het bedrijfsleven. Door deze manier van werken ontstaat een hybride leeromgeving waarin studenten samen met stakeholders in co-creatie werken aan reallife, maatschappelijke relevante vraagstukken voor de regio. Op de vierde verdieping werken de projectteams samen hun ideeën uit en in de fabriek hebben ze de beschikking over de modernste technieken uit het bedrijfsleven om hun ideeën uit te voeren.

Onderzoeksproject onderzoekende houding
Innovatiemanager Timon Jongkind van het Da Vinci College: “Het projectmatig werken in een inspirerende omgeving, zoals de Duurzaamheidsfabriek, stimuleert de onderzoekende houding van de zowel Ad als Mbo studenten.” Om die onderzoekende houding nader te duiden en verder te (kunnen) stimuleren, ook op andere plekken, start Rotterdam Academy in het najaar een onderzoek rond deze AD-projecten. Als opbrengst van dit onderzoeksproject wordt een didactische toolbox ontwikkeld rondom de cyclus onderzoekende houding in hybride leeromgevingen. Daarbij gaat het om het stimuleren van de aangeboren nieuwsgierigheid, maar specifieker ook om informatievaardigheden, gespreksvaardigheden, leervaardigheden, co-creatievaardigheden, presentatievaardigheden en zelfmanagementvaardigheden.

Meer weten?
Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of heb je een mooie opdracht voor de AD-studenten? Neem dan contact op met innovatiemanager Timon Jongkind via timonjongkind@davinci.nl of 06-39 26 89 51

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry