Share:

Nieuws

Assemblagehal Edorado geopend in Maakhal

De maritieme high-tech startup Edorado B.V. werkt hard aan de ontwikkeling van het snel elektrisch varen voor consumenten. Op 24 januari zette Edorado een belangrijke stap met de opening van hun assemblagehal bij de Duurzaamheidsfabriek. Substantiële investeringen van een aantal nieuwe investeerders maken deze stap mogelijk. Tijdens de opening werd ook het ontwerp van de Edorado watertaxi gepresenteerd.

De Dordtse wethouder van economische zaken Maarten Burggraaf opende de assemblagehal. “Het is voor onze regio een belangrijke stap en ik geloof net als de investeerders in de toekomst van dit innovatieve bedrijf”, aldus Burggraaf. “Edorado past daarnaast uitstekend in onze maritieme regio met veel ervaren bedrijven. Een innovatieve start-up kan zich hier snel ontwikkelen.”

Sponsor en partner van het eerste uur in Edorado is tech-ondernemer Steven Schuurman. “Ik zag twee inhoudelijk gedreven ondernemers met een radicaal plan voor disruptie van een zeer grote markt, en ik ben hen gaan helpen.” aldus Schuurman.“Edorado heeft de technologie en de visie om in de wereldwijde watersport markt een nieuwe standaard voor snel varen bepalen.”

In de assemblagehal wordt inmiddels druk gebouwd aan het eerste vlaggenschip, de EDORADO 8S. Deze volledig elektrisch aangedreven boot is grensverleggend op het gebied van duurzaamheid, comfort en vaarbeleving. Het door Edorado ontwikkelde schaalbare technische platform, is zowel toepasbaar voor de pleziervaart als voor de professionele markt, zoals watertaxi’s. De actieve draagvleugels vormen de unieke basis voor de boten. Naast de boten voorziet het bedrijf tevens in de bijpassende snellaadoplossing.

Toekomst

De eerste boot gaat nog dit jaar te water en de planning is om in 2020 met klanten te kunnen proefvaren. Direct daarna zal de serieproductie starten. Het de ambitie van Edorado om over enkele jaren 250 boten op jaarbasis te produceren, met geplande stijging in productievolume tot 3000 boten in de jaren kort daarop. Op voorhand zijn er al 24 boten besteld.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry