Share:

Nieuws

Alphaplan en studenten scannen Leerpark voor verdere verduurzaming

Alphaplan, onderdeel van ESG | Tech, heeft samen met studenten van Hogeschool Rotterdam twee terreinen op het Leerpark op RD-coördinaten vastgelegd met behulp van een 3D-laserscanner. Het inscannen van het terrein is een belangrijke stap om aan de slag te kunnen gaan met de plannen rondom het faciliteren van externe energieopslag (buurtbatterij) en het faciliteren van een laadpaalinfrastructuur op het Leerpark.

‘Toekomstige Duurzaamheidsadviseurs’
Het is veelbelovend dat het onderwijs en het bedrijfsleven, in het kader van het programma PPS SCALE, aan de slag gaan met het verkennen van de mogelijkheden om dit voor het Leerpark te realiseren. Alphaplan heeft de scanwerkzaamheden grotendeels door de studenten (of ‘toekomstige innoverende duurzaamheidsadviseurs’ zoals zij ze op hun website heel mooi noemen) zelf laten uitvoeren. Op basis van de scanresultaten zullen studenten in samenwerking met het regionale bedrijfsleven vervolgens onderzoeken hoe de laadstations kunnen worden gerealiseerd. Na de technische haalbaarheidsstudie volgt dan uiteindelijk de business case.

Alphaplan:
“Het is fascinerend om te zien hoe onze scanmethoden samenkomen met innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.”

 Meer weten?
Wil je meer weten over deze ontwikkelingen? Neem dan contact op met Innovatie Manager Pim Opraus via popraus@duurzaamheidsfabriek.nl

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry