Share:

Agenda

Workshop Projectmanagement

Inhoud van de workshop
Vroeger vergaderden we gewoon en stemden we dingen af in een project. We maakten een takenlijstje met deadlines en verantwoordelijkheden. Aan het eind van de planning was alles geregeld en het resultaat behaald. Waarom lijkt dit nu een stuk minder goed te werken? 

  • Informatie gaat sneller. Hierdoor kunnen we met onze hersens niet alles bijhouden. En ook moeten kiezen welke informatie we wel opslaan en welke informatie niet. 
  • Digitalisering neemt toe. Apparaten en systemen nemen onderdelen van onze handelingen over. Als dit goed gaat kan dit enorm helpen in het ontlasten van je eigen werk. In de praktijk zie je nu vaak dat de processen niet optimaal verlopen en daardoor soms frustrerend kunnen zijn voor een eindgebruiker.
  • Breder zichtveld op de totale keten. Door de digitalisering en globalisering is er een breder zichtveld op de totale keten. Hierdoor zijn de problemen en problemen en uitdagingen complexer. Ook raken de uitdagingen grotere thema’s en daardoor een breder stakeholderveld. 

Dat organisaties te maken hebben met verandervraagstukken is een feit. Maar hoe pak je de verschillende verandervraagstukken op? Tijdens de workshop maak je kennis met verschillende fases en technieken van innovatie. En leer je welke methode past bij welk verandervraagstuk. In een game gaan we aan de slag met het ervaren van de kracht van
co-creatie.  

Na deze workshop:

  • Heb je inzicht in de verschillende fases van innovatie; 
  • Ben je bekend met de verschillende methodes die de verandering of innovatie kunnen ondersteunen; 
  • Heb je inzicht in de voor- en nadelen van traditioneel projectmanagement vs. vernieuwende vormen; 
  • Heb je ervaren wat de kracht van zelforganisatie is. 

Voor wie?
Directeuren en (Programma-/Project-) managers die zien dat de Techno Hub waarde toe kan voegen aan het bedrijf en nieuwsgierig zijn om meer te weten te komen over nieuwe vormen van projectmanagement.

Minimum en maximum aantal deelnemers
6-14 deelnemers. 

Trainer
Evie Schürmann werkt als zelfstandige en helpt HBO Drechtsteden met de facilitering van deze workshops. Met By Evie helpt zij organisaties op een speelse en vernieuwende manier de resultaten verbeteren. Naast Evie haar jarenlange ervaring met verandermanagement werkte ze eerder als Business Developer, Scrum Master, Agile Coach en Business Consultant. Het liefst omschrijf ik mezelf als enabler. Want in elk verander- of innovatietraject betrek ik mens, proces en product vanuit de inhoud om vervolgens tot een transparante strategie te komen die gedragen wordt binnen de organisatie.    

Aanmelden

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry