Share:

Agenda

Online Workshop Data Exploration and Analytics

Overal op de wereld draaien continue processen om ons te voorzien in onze dagelijks levensbehoefte. Denk aan energiecentrales, waterzuiveringen, logistieke systemen en industriële productieprocessen. De afgelopen decennia zijn deze systemen erg geautomatiseerd waardoor er minder mensen daadwerkelijk met deze systemen werken en kennis ervan hebben.

Waar gaat de workshop over?
Benieuwd hoe deze systemen werken? En of jij ook met data inzichten kan genereren? In deze 2 uur durende Workshop behandelen we het volgende:

  • Een hands-on exploratie en analyse van de data van een stoomturbine, die energie opwekt om huishoudens en industrie te voorzien.
  • Hoe je van ruwe data naar waardevolle inzichten komt met behulp van bekende data-analyse tools (python en jupyter notebooks)
  • Aan de slag met data exploratie en analyse.

Voor wie is de workshop bedoeld?
De workshop is bedoeld voor iedereen die meer weel leren over data-analyse van industriële processen. De notebooks werken ook voor beginners.  Echter, als je al enige ervaring hebt met de tools of bekend met de begrippen, zal je dat zeker helpen in de workshop. Ook de meer gevorderde data-analisten is de workshop interessant vanwege de unieke use case en de vernieuwende tooling en methodieken die we toepassen.

Praktische info
De online workshop en wordt inhoudelijk voorbereid door Technohub-partner UReason. Dit softwarebedrijf, met het hoofdkantoor in Rotterdam, maakt deel uit van het Technohub-programma als expert in (big) data en analytics. De in eigen huis ontwikkelde Asset Performance Management-software – APM Studio – draait op duizenden industriële bedrijfsmiddelen over de hele wereld om de betrouwbaarheid en output van het systeem te bewaken, beheren en optimaliseren.

Datum:   3 december, 2021
Tijd:       11:00 – 12:30
Locatie:  Online
Voertaal: Engels

AANMELDEN

TechnoHub Smart Metrology & Manufacturing
De workshop is onderdeel van het Technohub programma voor regio Drechtsteden. Een initiatief gesponsord A+E Metalektro, bestaande uit een consortium van bedrijven in de maakindustrie en digitalisering. Met als doel het vergroten van samenwerking en kennisuitwisseling tussen de verschillende bedrijven onderling en met onderwijs- en kennisinstellingen in de regio.

Klik hier voor meer info

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry