Share:

Agenda

KinderKlimaatTop

De afgelopen weken hebben 250 leerlingen uit groep 6 van tien basisscholen in de regio Drechtsteden nagedacht over wat zij willen doen voor een beter klimaat. Vrijdagochtend 15 november presenteren ze hun plannen in een video tijdens de regionale KinderKlimaatTop – editie 2019 –  in de Duurzaamheidsfabriek. Het programma start om 9.45 uur en duurt tot 12.00 uur.

De leerlingen hebben de afgelopen weken nagedacht over wat zij belangrijk vinden voor het klimaat, waar ze invloed op kunnen uitoefenen en hoe ze dat zouden willen aanpakken. Onder begeleiding is er enthousiast gebrainstormd over verschillende thema’s: energie, mobiliteit, water en afval. De leerlingen hebben hieruit vervolgens hun favoriete thema gekozen. Om meer te weten te komen over hun thema, konden de leerlingen de hulp inschakelen van experts van bedrijven uit de regio. Tijdens de bijeenkomst zal een panel van experts ook reageren op hun plannen en ideeën. De KinderKlimaatTop Drechtsteden is een tweejaarlijkse bijeenkomst voor leerlingen van groep 6 van het basisonderwijs. De kinderen worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun eigen school of omgeving kunnen verduurzamen en oplossingen te bedenken voor energie, mobiliteit, water en afval.

Waarom een KlimaatTop voor kinderen?
Over de hele wereld wordt er druk vergaderd en gesoebat door ‘volwassenen’ over klimaatverandering. Ondertussen wordt de nieuwe generatie, de generatie die volwassen wordt in een wereld vol van verandering, nauwelijks betrokken in de plannen. Terwijl juist die generatie ervoor kan zorgen dat het oude denken wordt doorbroken om een nieuwe toekomst te ontdekken.

 

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry