Share:

Agenda

Hands-on workshop: Data analytics

Apparaten, systemen en processen vormen de bron van een onmetelijke hoeveelheid data. Maar hoe haal je die eruit? Hoe schoon je datasets op? Hoe duid je de gegevens en hoe zet je ze vervolgens om tot waardevolle informatie waar je ook écht iets mee kunt? In de 2 uur durende Workshop data analytics laten wij je zien hoe je van data naar kennis en toepassing gaat en ga je ook zelf aan de slag met het analyseren van data.

Wat en voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen met enige affiniteit met data en bij voorkeur ook al enige basiskennis. Ook voor meer gevorderde data-analisten is de workshop interessant vanwege de unieke use-case en de vernieuwende tooling en methodieken die we toepassen.

We nemen je mee in een aantal voorbeeldcases uit de praktijk in verschillende domeinen, waarbij de analyse van data heeft geleid tot verbeteringen in processen en systemen. Vervolgens ga je het merendeel van de workshop zelf hands-on aan de slag om met behulp van verschillende tools een aantal datasets te analyseren.

De datasets in deze workshop zijn afkomstig uit van het Flow Centre of Excellence in de Duurzaamheidsfabriek. Deelnemers aan de on-site sessie starten de workshop met een bezoek aan het flowcenter, een opstelling uit de procesindustrie. Dit is echter niet essentieel om vervolgens met de data aan de slag te gaan. Daarbij gaan we op zoek naar procesverbetering door, met behulp van de data, vervuiling en verstoppingen in de leidingen te detecteren. Ook leren we de analyses te automatiseren tot een continue monitoring van het systeem. Deze skills zijn breed toepasbaar, ook in andere sectoren.

Praktische info
De workshop wordt tegelijkertijd online en on-site gegeven op 2 juli as. Online starten we om 14:00 uur en duurt de workshop tot 16.00 uur. On-site starten we drie kwartier eerder en is er na afloop nog mogelijkheid voor een drankje en een hapje.

Agenda:

13.15 – 13:50 – Ontvangst on-site groep in Duurzaamheidsfabriek + sessie op Xcaliber
14:00 – 14:10 – Start online sessie met introductie door Timon Jongkind
14:10 – 14:30 – Masterclass data analytics door Bram Bloks
14:30 – 15:30 – Hands-on aan de slag met use-case
15.30 – 15.45 – Wrap-up
15:45 – 16:00 – Q&A
16:00 – 17:00 – Drankje/hapje met on-site deelnemers

Voorbereiding
Instructies volgen nog

AANMELDEN

Partners van de technohub

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry