Share:

Agenda

Bijeenkomst Lascobot On Tour

Op woensdagmiddag 19 juni ben je van harte welkom in de Duurzaamheidsfabriek voor de presentatie van student Norbert, die de afgelopen maanden ‘On Tour’ was met de lascobot van Valk Welding. Je krijgt inzicht in de resultaten van het onderzoek, een demonstratie met de lascobot van Valk Welding en maakt kennis met de proefopstelling van Universal Robot door een van de docent-onderzoekers.

De sessie is bedoeld om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en samen een stap verder zetten op het gebied van lasrobotisering voor kleine volumes.

AANMELDEN

Lascobot On Tour
De afgelopen maanden is mbo-student Norbert met een lascobot van Valk Welding langs verschillende bedrijven gegaan in de regio Gorinchem. De lascobot werd steeds een aantal weken bij het bedrijf geplaatst om te testen of de producten van het bedrijf geschikt zijn om met een lascobot te lassen. Daarbij werd onder meer gekeken naar de positionering van de cobot en het product, de manier van calibratie en de lasbron. Dit heeft een aantal interessante inzichten opgeleverd over de uitdagingen en kansen met de lascobot

Over de Proeftuin Lasrobotisering
Lasrobotisering wordt nu met name toegepast in seriematige productie. Het i_lab heeft, samen met het practoraat van het Da Vinci college, de Duurzaamheidsfabriek en Innovation Quarter  een proeftuin opgezet waarin bedrijven zich samen met experts inzetten om lasrobotisering ook voor lage volumes realiseerbaar te maken. In de proeftuin gaat het om creëren van eenvoudig te programmeren software, maar ook om experimenteren, testen en het meenemen van medewerkers en het beroepsonderwijs in deze ontwikkeling.

www.i-lab.nl/projecten/proeftuin-lasrobotisering/

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry