Share:

Agenda

Backstage in de Duurzaamheidsfabriek

Doordeweeks is de Duurzaamheidsfabriek een drukke bedoening vol met studenten en bedrijven die samen werken aan innovaties. Tijdens het Weekend van de Wetenschap openden we op 5 oktober onze deuren. Zo’n 250 bezoekers van alle leeftijden kwamen kijken én gingen actief aan de slag met onder meer Vitual Reality, robots, 3D-printen en lassen (maar dan wel in Augmented Reality).

Techniek is leuk! Vooral ook omdat er steeds iets nieuws te beleven valt. In de Duurzaamheidsfabriek is dat goed te zien én zelf te ervaren. Er zijn allerlei hypermoderne technische installaties, zoals 3D-printers, industriële robots, lasersnijders, warmtepompen een windmolensimulator en een maritieme testfaciliteit.

Geen idee wat je je daarbij moet voorstellen? Juist daarvoor was het Weekend van de Wetenschap bedoeld. De deuren stonden open voor nieuwsgierige geesten, slimme knutselaars en iedereen die ná het weekend iets leuks te vertellen wilde hebben op school of op het werk. Dit jaar ook verheugend veel meisjes en gepensioneerde technici die stuk voor stuk uitstekend op de hoogte bleken van de stand van het land op technologisch gebied. Mooie rolmodellen voor een Leven Lang Ontwikkelen!

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry