Share:

Nieuws

7 juni Kwartaalbijeenkomst Smart Delta Drechtsteden

De Duurzaamheidsfabriek is onderdeel van de Smart Delta Drechtsteden. In deze regio werken we als  bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen aan de realisatie van onze gezamenlijke ambities. Samen optrekken betekent nauw met elkaar in verbinding staan, elkaar informeren en inspireren en concrete afspraken maken. Op 7 juni is de volgende Kwartaalbijeenkomst om te ontmoeten, verbinden én inspireren. Samen met studenten en docenten van het Da Vinci College is de Duurzaamheidsfabriek aanwezig om meer te vertellen over verschillende (innovatieve) studentenprojecten op het gebied van de energietransitie.

Thema: Energieke Drechtsteden
Tijdens deze kwartaalbijeenkomst, dit keer in het stadion van FC Dordrecht, is de energietransitie in de regio de rode draad. Een immense en urgente opgave, versterkt door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. We dagen de deelnemers – ondernemers, werknemers, (studerende) jongeren, bestuurders en raadsleden – uit om hierover met elkaar het gesprek te voeren. Ieder vanuit zijn eigen rol, kennis en ervaring. Zo maken we gebruik van de kracht van gezamenlijkheid om oplossingen te realiseren voor onze regionale opgaven.

Inspiratiesessies
Verder kun je in drie inspiratiesessies onder begeleiding van diverse experts uit de regio de diepte in op dit actuele onderwerp:

  • Sessie 1: Energietransitie & Arbeidsmarkt: hoe komen we in een krappe arbeidsmarkt aan voldoende vakmensen om de energietransitie de komende jaren uit te voeren?
  • Sessie 2: Energietransitie & Gebouwde Omgeving: waarom het warmtenet een kansrijke optie is in de warmtetransitie.
  • Sessie 3 : Energietransitie en Waterstof: de kansen voor waterstof voor transport over weg, transport over water en industrie in de regio.

We kijken samen naar wat de toekomst ons brengt, waar we op in willen en moeten zetten en waar we als Smart Delta Drechtsteden het verschil maken. We kijken slim samen vooruit!

Het programma
16.30 uur – Inloop
17.15 uur – Welkom door dagvoorzitter Peter van der Velden
17.20 uur – Aftrap André Flach en digitaal door Wouter Kolff
17.30 uur – Spreker Gerrit Hiemstra (Meteoroloog bij de NOS)
18.10 uur – Presentatie Leon Vlemmings (FC Dordrecht)
18.30 uur – Diner
20.00 uur – Inspiratiesessies
21:00 uur – Afsluiting dagvoorzitter Peter van der Velden en André Flach
21:10 uur – Borrel
23:00 uur – Eind

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry