Share:

Nieuws

5G IoT Lab werkzaamheden van start

De Duurzaamheidsfabriek krijgt een ‘digitale dimensie’ met de komst van een heus “5G IoT Fieldlab”. In dit fieldlab zullen bedrijven, start ups en studenten experimenteren en innoveren met 5G en andere nieuwe technologie zoals het Internet of Things, big data en kunstmatige intelligentie. Doel is de bedrijven kansen te bieden nieuwe technologie in te zetten en tegelijkertijd dat studenten praktische vaardigheden aanleren. Iedereen -ook de inwoners van de Drechtsteden- kunnen hier kennis maken met digitalisering en het ‘aanraken’. Het Da Vinci college zal lesprogramma’s ontwikkelen. 

Het lab is een initiatief van Digital Mainport Drechtsteden en de Duurzaamheidsfabriek om de campus ’smart’ te maken en sluit daarmee naadloos aan op de Smart Delta Drechtsteden ambitie. Digital Mainport Drechtsteden is een initiatief van de Economic Development Board Drechtsteden om met digitalisering de regio verder te ontwikkelen, er wordt gewerkt aan maatschappelijke en economische impact door toegepaste innovatie en slimme samenwerking binnen de Drechtsteden en maakt gebruik van het eigen open en veilige glasvezel netwerk van Breedband Drechtsteden.

In februari begint een groep studenten o.l.v. Career Boost om verder vorm te geven aan het fieldlab. Studenten van diverse hoge scholen economie, communicatie, techniek en bouwkunde zullen ieder op hun eigen terrein hun bijdrage aan het fieldlab geven. Hiermee wordt ook kennis binnengehaald en sluit het aan op de ambitie studenten te verleiden naar de Drechtsteden te komen.

Heb je interessante ideeën of toepassingsmogelijkheden voor het 5G IoT Lab? Of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Daan Wortel [dwortel@duurzaamheidsfabriek.nl] of met Max Remerie, Business Developer Digital Mainport, via max@dealdrechtcities.nl of 06-21203587.

Share:

© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry