Share:

Nieuws

YOUNG PROFESSIONALS ON TOUR doen Duurzaamheidsfabriek aan

De Young Professionals van Fokker, Damen, Boskalis en Heerema zijn gestart met een gezamenlijke challenge: de toekomst van aquacultuur. Lid zijn van het challengeteam betekent niet alleen werken aan de aquacultuur challenge. Het opent ook letterlijk de deuren bij de bedrijven van mede teamleden. Leren en vooral plezier hebben, staan centraal. Door het zien van elkaars bedrijven worden de young professionals geïnspireerd door de verschillende werkwijzen. Steven Soederhuizen (Vice President Fokker Technologies) kon het niet beter verwoorden: ‘Bij andere bedrijven kunnen onze young professionals dingen leren die ik ze niet kan leren.’ Tijdens de challenge brachten de youn professionals een bezoekje bij de verschillende bedrijven én bij de Duurzaamheidsfabriek.

Fokker liet het team zien hoe een staartvleugel wordt ontwikkeld en gebouwd en bij Damen was het team aanwezig bij de presentatie van de innovatieve UV4312 Fish Farm Support Vessel. Een project waarbij één van de young professionals uit het team direct betrokken is. Dit indrukwekkende schip werd ontwikkeld voor de wereldwijde fish farming industrie en sloot daarmee naadloos aan op de challenge.

Bij de Heerema Fabrication Group trok het team de overall aan en kreeg een rondleiding op de werf. Daar zagen de deelnemers onder andere het trainingscentrum van Heerema, waar onder meer lassers intern worden opgeleid. Boskalis liet het team ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat door middel van de simulator. Hier werd het teamwork goed op de proef gesteld!

Tenslotte werd er nog een belangrijke locatie bezocht, de Duurzaamheidsfabriek. De fabriek werd met veel enthousiasme laten zien door Daan Wortel, Innovation Manager. Bedrijfsleven, onderwijs en overheid hebben in de Duurzaamheidsfabriek de unieke mogelijkheid om samen te werken aan duurzame innovaties. Dit leidt tot interessante kruisbestuivingen tussen bedrijven en onderwijs en tussen bedrijven onderling, zoals ook in de challenge gebeurt.

Meer informatie: www.linkedin.com/company/drecht-cities-young-professionals

Share:

© Copyright 2018 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry