Share:

Nieuws

Young Professionals Drechtsteden presenteren resultaten

Ruim 200 mensen op de been in Duurzaamheidsfabriek

Een model voor de ideale geografische locatie van Heerema’s Aqua Barge plus een kijkje in de toekomst van aquacultuur; de ontwikkeling van een Incubation Center; blockchain toepassingen in de supply chain. Dit en meer presenteerden young professionals van topbedrijven in de Drechtsteden tijdens het Young Professional Event op 13 september in de Duurzaamheidsfabriek. Jort Kelder interviewde topmanagement en deelnemende young professionals over de challenges die dit jaar zijn aangegaan.

In de regio Drechtsteden zijn tal van topbedrijven gevestigd. Met een unieke aanpak zetten deze bedrijven gezamenlijk hun young professionals in om met hun innovatief vermogen te vergroten. Doel is ook jong talent voor de regio aantrekken en binden. Het Young Professional programma, een initiatief van de Economic Development Board (EDB), bestaat uit challenges waarvoor jonge talenten van de bedrijven binnen tien werkdagen een concrete oplossing bieden. De teams gaan aan de slag in wisselende samenstellingen met diverse achtergronden. Het resultaat? Unieke crossovers en innovatieve oplossingen.

Jort Kelder daagde tijdens het event de jonge garde van de bedrijven op het podium uit concrete resultaten van de challenges te laten zien. Zilla van den Oord, young professional Heerema Fabrication Group: ‘In tien werkdagen werk ik samen met jonge mensen van andere bedrijven aan een concept voor een Incubation Center in opdracht van Boskalis, Da Vinci College en regio Drechtsteden. Ons concept is relevant voor bedrijven, onderwijs en overheid. Een leerzame en vooral ook leuke ervaring!’

Royal IHC en Oceanco (Arie van Andel, CTO) gaven een doorkijk naar hun Blockchain Challenge. Jan van de Wouw, Digital Business Director IHC: ‘Onze jonge dataspecialisten gaan samen met Oceanco, startup Skoon en IT-bedrijven Referit en Bizzomate uitzoeken hoe wij en anderen blockchain kunnen gebruiken in onze supply chain. Het team start in oktober en ik ben nu al benieuwd naar het resultaat.’ Aansluitend aan het event presenteerden 17 regionale bedrijven spectaculaire innovaties op de EDB-innovatiemarkt.

 

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry