Share:

Nieuws

Werkbezoek Hastings

Afgelopen 29 en 30 januari heeft een delegatie vanuit Dordrecht op uitnodiging een bezoek gebracht aan partnerstad Hastings in Engeland. Wethouder Bert van de Burgt, lid College van Bestuur Marlous de Vries van het ROC Da Vinci College, Algemeen directeur Andre Boer van Krohne en directeur Rein Meester van de Duurzaamheidsfabriek zijn met het bestuur van Hastings en hun partners in gesprek gegaan over de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs.

De delegatie bracht een werkbezoek aan de Vacuum industrie, het vocational college Hastings en aan een aantal secundary schools. Verder was er een seminar met vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het programma was gericht op het uitwisselen van kennis en ervaringen waarbij er onder andere werd gesproken over de betekenis van de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven, de visie op goed beroepsonderwijs en het regionaal arbeidsmarktbeleid. Het werkbezoek was daarnaast een mooi moment om te verkennen of er in de toekomst uitwisseling van studenten kan plaatsvinden voor bijvoorbeeld werkstages of dat er samenwerking mogelijk is tussen bedrijven en onderwijs op inhoudelijke thema’s.

Duurzame relatie
In Dordrecht wordt hard gewerkt aan een duurzame relatie tussen het bedrijfsleven en onderwijs. Zo is de Duurzaamheidsfabriek het eerste gebouw in Europa dat duurzaamheidsonderwijs samen met het bedrijfsleven op een uiterst vernieuwende manier inricht. Deze omgeving maakt het mogelijk het zogenaamde hybride leren verder vorm te geven en leerprocessen op een nieuwe manier te organiseren.

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry