Share:

Nieuws

Veel interesse voor eerste MBO Job Event

Op maandag 26 november bezochten bijna 300 geïnteresseerden het MBO Job Event in de Duurzaamheidsfabriek. Bezoekers konden met ruim 40 werkgevers, branche- en opleidingsorganisaties in gesprek om zich te oriënteren op een baan, opleiding of een leerwerkplek in de techniek, bouw, metaal, zorg, ict en transport en logistiek.

De komende jaren zorgt de economische groei voor duizenden extra mbo-banen in de regio. In de bouw, metaal, ICT, transport & logistiek, techniek en zorg liggen de mbo-banen voor het oprapen. Voor wie op zoek is naar een baan, een opleiding of carrièreswitch wil maken, is het belangrijk om te weten waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen. Het MBO Job Event was daarom tevens de start van de campagne BAAS over je eigen toekomst, gericht op mbo-studenten, werkzoekenden en werkenden in de Drechtsteden om toekomstgerichte keuzes te maken op het gebied van opleiding, beroepskeuze en om- en bijscholing. Regionaal portefeuillehouder Arbeidsmarktbeleid Peter Heijkoop lanceerde ook de website www.baasoverjeeigentoekomst.nl.

BAAS over je eigen toekomst is een samenwerking van gemeenten, werkgevers, brancheorganisaties en opleiders in de Drechtsteden. Doel van BAAS over je eigen toekomst en de gelijknamige campagne is om kennis over kansrijke mbo-beroepen te vergroten en de waardering voor mbo-beroepen te bevorderen. Daarnaast richt de samenwerkingsaanpak zich op het versterken van een leven lang ontwikkelen cultuur bij werknemers en werkgevers en het verbinden en versterken van intersectorale arbeidsmarktsamenwerking.

Rutger van Antwerpen en wethouder Peter Heijkoop.

Share:

© Copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden

Member of IASP Urgenda Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie Smart Industry